Bläää så less jag är....

Ne nu räcker de med denna JÄVLA SNÖ!! Är så less den och tänk att allt ska tina bort oxå lär ju ta en stund och gården här lär vara lagomt blöt och fin inna allt är borta plus sand och lera i halva huset fy bläää så less jag är...

Nå vad har hänt denna helg då jo jag har fått fara till mitt favorit ställe kvinnodagiset IKEA blev en del inhandlat till skrutten i magen till Axel men Matilda blev utan denna gång. Axel fick sig en ny säng plus nytt täcke kudde och sängkläder, Skrutten köpte jag oxå ett nytt täcke till spjälsängen och sängkläder ville inte anväda de täcket Axel haft vill ha nytt hans kan jag ha i reserv vilket alltid kan vara bra. Inhandlade även en massa så klart till mig själv men glömde nog en del som jag hade på min lapp vart så slut av att gå där inne med stor mage fick samandragningar och värkar längst ner i magen och ryggen så skulle nog behöva ta de lilla lugna men lättare sagt än gjort när de finns så mycket som jag bara måste göra!!

Mitt <3 åkte just till Luleå och hämta våra små trollungar ena vildare än den andra saknar dom nu när dom vart borta en helg, blir nog att vi kommer vara själv nästa helg oxå lät som att farmor ville ha båda barnen till stugan under påskhelgen så får se hur de blir med de närmare helgen, men vi ska ju på påskmiddag till stugan oxå GOTT:)

Ne nu ska jag gå fortsätta mitt städande så jag får upp min nya saker som jag bara måste få upp, ska vänta tills <3 kommer hem så får han sätta upp gardinstången i vardagsrummet så jag ÄNTLIGEN får upp gardiner där inne..

ha de gött ute i snöstormen alla!!

De var ett tag sen...

Har inte skrivit nått på ett tag nu glömmer bort att skriva här har fullt upp med annat under dagarna. Nu har jag iaf inte tandvärk nå mer och har lagat hålet som jag hade sist jag skrev så de känns UNDERBART att kunna tugga som vanligt!

har inte hänt så mycket här förutom att vi håller på göra om i sovrummet nu men det har som stannat av lite så måste göra ett ryck nu så de blir klart någon gång. Ikea blir de på Lördag och investera lite nya saker nu när vi gjort om i vardagsrummet och till soverummet oxå, blir även att köpa något nytt till babysen hade behövt en ny madrass till sängen och lite annat skoj. Madde och Othilia ska följa med mig för Emil vill inte alls gå där inte direkt hans favorit butik vilket inte jag kan förstå:) han ska stanna i kalix och umgås med Sebbe under tiden vi för ikea osäkert.

Matilda och Axel blir borta i helgen Matilda ville åka till mormor och morfar dit hon alltid är välkommen när hon vill skönt att jag har så bra föräldrar som alltid ställer upp tror aldrig dom nekat barnen komma när dom velat, Axel ska till Minna Emils syster hon ville att han skulle komma i helgen så då blir vi själva. Vi får passa på nu innan skurtten kommer med lite egen tid då barnen är borta.

Ska visst komma en massa snö till helgen vilket jag inte hoppas på:( blir inte att åka till ikea om de är snöstorm de orkar jag inte för sist jag var så kunde man se en meter framför bilen då jag åkte hem inte roligt..

Nu har jag gått in i v29 och besök hos barnmorskan blir de på Måndag spännande se vad magen vuxit men kg jag gått upp vill jag inte veta! var för två veckor sen och då var jag i v26 hade gått upp tre kg då och de tyckte hon inte var något och de kan jag hålla med om själv att de inte är mycket så hoppas de fortsätter så!!

Ne nu blir de lite tv innan de är dax för sängen om de inte blir att skalla kudden direkt!!

Tandvärk....

Tandvärk de var ju bara förnamnet här om natten så kunde jag inte sova på hela natten, försökte med allt som att sitt med kuddar och luta huvudet mot väggen tröck en hel del panodil under natten på tanden vilket hjälpte så där tujgo min sen var de full värk igen! Nå kl fyra stod man i duschen försökte med allt för att lindra smärtan men inget ville funka! Så igår var jag till jourtandläkaren vilket kostade mer än de smakade drog ut min jävla tand som stört mig nog länge och de kostade mig hela 2700kr men vad gör man inte för att slippa tandvärk vet inte mycket som är värre än de och öroninflamation!! Nu återstår de bara att laga ett hål på Onsdag så är jag äntligen fri allt som har med tänder att göra förhoppningsvis tar de länge till nästa gång tandläkaren är inte riktigt min favorit så drar ju på de in i de sista vilket inte resulterar till nått bra i slutändan..

Nog gnällt om tänderna idag går jag in i v28 oj oj börjar smått inse att de går fort och är inte så länge kvar nu till BF tolv veckor nu så om tiden fortsätter rulla i samma takt så hinner jag inte blinka så är de dax att ligga där med betydligt värre smärta än tandvärk:) ja smärtan är de värt får ju något helt underbart i mina armar när allt är över, smärtan glömmer man med tiden fast många tror att man inte gör de, om inte jag glömt så skulle jag nog inte skaffat mer än ett barn med tanke på att jag höll på 48 timmar med Matilda innan de blev snitt och Axel tog de 36 timmar med innan han äntligen kom ut, då räknar jag från de jag fått mina första värkar tillsdess att barnen kommit ut. Så hoppas nu på att de ska gå lite fortare med de tredje och sista barnet vilket jag tror de gör  när kroppen gjort de två gånger innan. Nå de återstår att se....

Nu får de vara färdig bloggat för denna gång tjing tjong!!

Tandläkaren...

Ja då hade jag äntligen fått fingrarna ur röven och lyckas lyfta luren och beställa mig en tid till tandläkaren som jag tänkt gör i minst ett halv år nu, men då var de gjort fick en tid redan imorgon fast gruvar mig för vad dom ska göra när jag har så ont mellan två tänder plus att jag har borta en bit från en tand som jag bara vill att dom drar ut, den har verkligen sett ut och vart hemsk i min mun nog länge så ut med skiten!!

Matilda ska ha frilufsdag imorgon uppe på Vallsberget i Piteå hela dagen så ska gå fixa inför hennes matsäck ínför morgondagen, mitt <3 åker till Kiruna en sväng imorgon tur och retur fast returen tar han med tåg så blir att vi får hämta han imorgon kväll i Luleå. Axel ska som vanlig på dagis och sen blir det tandläkaren för mig hoppas att de inte tar hela min lediga tid, hade tänkt luncha men Madde imorgon oxå men få se om jag ens kan tugga när jag är klar där! Är väl inte så smart ide att lunch med bedövning i halva käften då får de bli lunch en annandag då de passar!!


Min socker prins <3 <3


Händer och fötter....

De händer en hel del med både hus och min kropp nu! Har hunnit till v 27 nu så tretton veckor kvar tills BF tiden går så fort som jag säkert skrivit tidigare hinner jag inte me själv, vi håller på göra om i vårt sovrum nu också vill hinna färdigt rummen här nere innan skrutten i magen kommer ut men har inte riktigt bestämt mig vilken färg jag ska ha så måste ta mig en funderare!!

Vardagsrummet vart jag super nöjd med nog för att de bara blev vitt men känns så ljust och frächt. Min födelsedag är de på fredag fy 32 år blir man fast jag känner mig inte en dag över tjugo, men man blir väl inte äldre än vad man gör sig:) Så hoppas på att jag får lite pengar när jag fyller år, jag ska åka en sväng till Ikea jag och Madde mycket nytt jag vill köpa när jag gjort om här  nu!

Sportlov har barnen oxå hunnit ha den veckan gick fort förbi men strax påsklov v14 och efter de lovet så är de bara nio veckor till sommarlovet och tills BF ska ju ha i samma veva som dom får sommarlov!! Har inte så mycket att berätta och skriva så får uppdatera senare!






Vecka 27

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Förlossningsförberedelse:
För att ha gott om tid att mentalt och fysiskt förbereda sig inför förlossningen är det bra att boka en kurs nu. Det finns mycket att välja på, till exempel yoga, vattenträning eller profylax. Innan ni väljer kurs så prata med din partner om vad ni behöver och vill ha. Profylax fokuserar till exempel mycket på partnerns roll medan yoga kan vara bra fysisk träning.

RSS 2.0