En till att börja med!!

Söndag veckans värsta dag för mig iaf gillar den inte men det har väl mina bloggläsare läst tidigare:P Älsko vart utkallad på jobb så vet inte när han slutar men hoppas på att han jobbar hela natten så han får vara ledig imorgon så jag kan fara på min morgonrunda i lugn och ro utan barn:)

En till att börja med har jag just fått i säng och det är så klart lilleman som jag kasta i säng först puuuh säger jag bara är helt slut var en tidig uppstigning på morgonen 05.50 tyckte han att vi alla skulle vakna och jag lovar att det var som ton med grus under mina ögonlock och hade gärna sovit minst tre timmar till men nej inte det..

Har storstäda här sen jag vaknade i brist på annat för att få tiden att gå tills affären öppna i stan så jag kunde åka och handla då farfar skulle komma och fira Matilda då hon fyllt år.. I morgon sticker Axel till farmor och stugan blir det väl för dom som vanligt, hon ville ha med han då hon börjar sin sista semestervecka imorgon tycker verkligen hennes fem veckor gått super fort men hur det än är så är den slut..

Sitter här och försöker planera in en tripp till Ikea när jag ska få tiden att räcka till så jag kan åka dit över en dag.. Massa små saker jag vill ha där ifrån så blir nog någon lördag här framöver som man sticker dit..

Men nu är det ju LK som gäller i helgen längtar väldigt mycket för ska bli så skoj få komma ut en sväng och känner verkligen att jag behöver det NU..

Väntar med spänning på besked om jobb där jag var på anställningsintervju, fick besked att jag eventuellt skulle få komma på en till inervju gaaah inte en till är ju nog hemskt gå på en, men besked skulle komma i slutet på augusti så bara vänta och se hur det blir med det skönt att jag inte fick ett mail där det stod tack för din ansökan iaf så vet att jag är med i rullarna ännu.. Men som med allt annat här i livet så har jag väl inte turen på min sida att få jobbet då det är två st dom ska anställa:/ Var iaf 350 ansökningar och dom tog ut 23 på intervju så jag hade ju tur iaf att vara en av dom..

Nej nu ska jag gå ta tag i disken som ligger fint och väntar på mig i köket för finns ju då inte någon annan som vill röra i den..

Sötast

Grattis!!

Idag har det inte varit någon vanlig dag nej, min sessa fyller år idag nio hela år hjälp vad tiden rusat iväg förstår inte hur stor hon börjar bli och är kan jag väl säga, för nio år sen den här tiden var hon ca tretton timmar gammal.. Vi har firat henne hos mor/far i stan enklast så när hon varit där sen en vecka t bx ungefär, hon fick många fina presenter och är jätte nöjd pengar fick hon också så det blir pdol för hela familjen på lördag på dagen så klart..

Ååå vad jag längtar jag ska gå en kväll på lulekalaset älsko har köpt biljett åt mig via hans jobb så fick dom mycket billigare än vad det skulle kostat och det är för två kvällar OM jag skulle vela gå båda:) Längtar som bara den få komma ut en sväng och se lite folk, känner verkligen att jag behöver ta mig ut en sväng jag som ALLTID ÄR HEMMA och är med barnen så det uppskattas att få komma ut en kväll, sötaste Madde ska givetvis följa med mig så jag hoppas på bra väder!! Är det någon fler som är sugen på följa är det bara höra av er trevligt om man skulle få ihop några bruttor;)

Älsko är ute och klipper gräset och Albin har just slocknat Axel har jag just också skickat i säng så nu sitter jag och sessan och surrar skönt ha hon hemma igen.. Nu ska vi nog ta och hoppa i stallkläderna och gå och sätta in höet som vi haft ute så det fått torka extra länge i solen, men vågar inte chansa att ha det ute en natt till ifall det skulle komma regn för då blir ju allt förstört:/

Fast ärligt talat har jag ingen ork att gå ut då jag fick en väldans TIDIG uppstigning på morgonen exakt 05.00 slog Albin upp sina ögon och tyckte att han sovit färdigt gissa om jag var trött gånger tusen men var bara lyfta upp röven från sängen och glatt stiga upp! Så kl sju satt jag fädig duschad och sminkad allt var färdig fixat för att åka till lule men var tvugen sitta hemma och vänta tills affären öppnar kl tio här i sikfors så jag kunde köpa med våra goooda jordgrubbar här ifårn byn som jag skulle ha med till kalaset:)

Om vi skulle ta och göra ett ryck med höet där ute så jag får in det puh men bra blir ett styrkepass så här före sängdags så kan ju hoppas på bränna någon extra kalori, imorgon bär det av på en låååång jogging/prommisrunda så fort vi vakat och jag fått upp sessan så hon kan stanna hemma med Dilba så jag slipper ta med henne..

Ha det göööt alla där ute själv ska man ut och svettas men vad gör man inte för sina fyrbenta vänner;)

Världens sötaste 9-åring <3

Vad ska man hitta på??

Trist väder och grått ute idag men kan ju vara rätt skönt med dessa dagar också, idag känner jag mig svårt uttråkad och undrar vad man ska hitta på hade gärna åkt till Leo´s en sväng men känner att jag inte har orken att köra till storstan idag igen då vi var där igår..

Var förbi till mor/far en sväng lämnade Axel där en stund och Matilda är ju där redan och så sprang jag upp på stan en sväng och köpte mig lite nya kläder på gina det är verkligen min butik hittar alltid någonting där så sjukt bra:)

Sen var jag även en sväng till djurmagazinet och köpte lite ben till doggsen, funkar riktigt bra med buren i bilen och Dilba har blivit så duktig på åka bil även utan Zally, var lite tråkiga toner där bakifrån dom första dagarna men nu har hon lärt sig så det går så bra duktigt tjej..

Sitter här och funderar om jag ska fixa grabbarna klara och sen pysa till stan en sväng och springa på barnenshus och se vad jag hittar till sessan som fyller hela 9 år på Torsdag fy så stor hon har hunnit bli nio år sen jag gick med henne i magen och det känns som igår, ja men nått måste jag försöka hitta på åt henne men vet verkligen inte vad??

Ska samtidigt passa på att se vad jag ska köpa till Axel som fyller år snart är ju bara tolv dagar mellan han och Matilda.. Snacka om att pricka in bra då jag har ett barn i Juni, Juli och Augusti hihi..

Hade just glömt bort att pappa skulle komma förbi men hö idag men han klarar nog sig själv även fast inte jag är hemma om han hinner hit medans vi är borta..

Nja nu ska jag gå hänga tvätten som är klar i maskinen och sen fundera på om vi ska dra iväg en sväng till barnenshus blir nog dollar också finns ju inte mycket annat göra så trist sitta inne hela dagen!!




Tidig morgon som vanligt!!

Vad ska man säga är bara glatt stiga upp när lillis vill ut, har en valp som är väldans morgonpigg och stiger upp VARJE morgon då älsko drar till jobbet, hm tycker jag känner igen dom här rutinerna sen Albin för ett år sen var en liten plutt och nu är jag tillbaka i samma rutiner uppe före tuppen fast denna gången med en valp:P

Hade tänkt fara till storstan idag och köpa en bur till Dilba och lite smått och gott från djurmagazinet fast jag bestämde mig ganska snabbt för att ändra dag och ta det imorgon istället då termometern står på 20 grader i skuggan redan, kommer bli en kanon dag idag så jag tänkte att vi tar stranden idag och storstan imorgon orkar inte sitta i en bil när dom lovat 26 grader.. Och lär nog inte vara bara jag som inte vill det mina barn hade nog gnällt ihjäl mig om stranden om vi inte farit dit idag..

Så nu gör vi så stranden idag och alla måsten i storstan får vänta tills imorgon och hoppas på lite svalare då får väl lov att åka på fredag i värsta fall, utsätter inte mina djur av bilen när det är som varmast även fast jag då äntligen har min efterlängtade bur till bilen så perfekt den är med mellanvägg och allt så skönt när jag kan ha med dom överallt och lämna bagageluckan öppen då man springer in på olika affärer, måste säga en mycket smart uppfinning!!

Nu tänke jag förbereda kylväskan med allt som ska med till stranden då vi lär bli där en hel dag idag, varför sitta här hemma och häcka i värmen, nej bättre dra sig mot vattnet så är barnen nöjda och får göra av med sin energi.. Måste bara förbi affären innan vi åker dit och kolla om dom har jordgubbar som jag kan smaska på om jag blir sugen på nått, så sjukt goda jodgubbar vi har här i byn dom är ju då så klart härifrån sikfors riktigt goda måste jag säga:)

Vågen står still just nu jag kämpar och kämpar gaaaah men är ju så att allt går ju som i trappor, men riktigt trist ställa sig på vågen när den inte rör på sig så bara bita ihop och kämpa hoppas på att den rör sig snart.. Men jag klagar inte känner mig ändå väldigt nöjd med det jag gått ner hitills.. Känner igen detta precis som förra gången då jag fick kämpa bort kg då stod jag stilla en månad fast kan ju trösta mig med att det händer ju saker med kroppen även fast vågen står stilla fast man inte tror det..

Äntligen har lills somnat om bredvid mig här i soffan, så nu ska jag passa på att förbereda kylväskan medans det är tyst och lugnt här för har en känsla av att det kommer vara fullt ös här snart då lillkillen vaknar..

Hoppas alla får en toppen dag för det ska vi ha:)


Imorgon äntligen!!

Första dagen på en ny vecka då och drygt halva dagen har rullat iväg, som vanligt har jag varit ut på en morgonrunda gick sjukt lätt springa idag så är riktigt stolt över mig själv och Zally förstås.. Tror det har med vädret att göra då det var så sval och skön luft så var så härligt kunna springa och andas frisk sval luft och inte den där tunga kvava luften..

Har även hunnit var i stallet och gjort bort de eftersom vi haft innen hästarna i natt, fyllt vatten åt dom har jag också gjort så Dilba har fått vara sin premiär i stallet idag så söt hon är ha ha hon höll på studsa i taket då hon fick syn på Newie och han drog i väg värsta gnäggningen då hon stod just framför han hi hi det såg verkligen roligt ut när hon stack men en väldans fart:) Har även hunit med hemmet också tvättat,diskat och dammsugit och nu snurrar även en till maskin.. Men känner att jag vill göra nått mer är verkligen rastlös hm men vette tusan vad jag ska hitta på..

Albin sussar sött ute i vagnen och Matilda sitter här med mig och mumsar i sig jordgubbar, Dilba och Zally ligger utslagna efter allt bus ute och sist men inte minst så kommer min älskade son Axel som han heter har nästan glömt de då han varit borta så länge:P ja just de var ju det jag skulle berätta han kommer hem imorgon har ju varit över två veckor nu hos farmor.. Undra vad han säger då valpen har kommit då han kommer hem det blir intressant:)

Om jag skulle ta tillfället att studsa i duschen medan lillprinsen sussar ute, Matilda får dra in han om han skulle råkas vakna medans jag skrubbar det ena och andra i duschen.. Så bara ta och lyta röven och skrubba sig ren..

Tjiiing...

Fredag igen då...

Då var det fredag igen veckorna går så sjukt fort och snar är ju detta sommarlov slut eller nja är ju då några veckor kvar SKÖNT slippa alla måsten som har med skolan att göra än så länge iaf..

Skönt med helg så jag får ha älsko hemma några dagar svårt tråkigt vara hemma själv nu är de fjärde sommaren i rad som jag är hemma själv med barnen, hade varit jävligt skönt om han fick semester någon gång så man kan hitta på nått med barnen och få se något annat än luleå och piteå men det är bara glatt vara hemma..

Hunnit varit på min runda på morgonen vi klev bara upp sen efter Albin fått sin frulle och Dilba sitt morgonmål så stack vi i väg, Matilda var hemma med Dilba så var ju då jag Zally och Albin som vanligt som var ut och nötte vägen:P Riktigt härligt ute idag precis lagomt varmt iaf att hurtta i.. Imorgon blir det att åka på hundutställning i sjulnäs, ska blir roligt då Sandra ska ställa Benzo som är Zallys bror och Dilbas pappa, så som ni säkert förstår så är ju Zally faster till Dilba:)

Hundarna ligger utslagna en i soffan och den andra ute på bron stackars Zally först promma/sprungit nio km och sen valpbus så fort hon kom hem i förti minuter ungefär så hon är helt slut, kan ju då säga att hon får göra av med sin energi så skönt när vi hurttar för hon är så nöjd hela dagen efteråt, sover och ligger bara ute på gräsmattan mellan varven.. Går så sjukt bra med valpen dom går så bra ihop som att dom alltid varit tillsammans hon är så sjukt snäll och försiktig..

Om jag skulle ta och göra lite nytta här hemma jag har just lagt Albin så han får sova sin lunch skönt att han inte somnade under prommisen så jag hinner få lite mer gjort än när han är vaken nästan hela dagar då han hunnit sova när vi varit ute på rundan..

Ja om jag skulle göra ett ryck här hemma då så är det gjort! Tänkte sticka till stan en sväng då älsko kommer, blir nog även och handla lite så vi kan grilla ikväll så skönt bara slå på grillen går så fort och inte nog med de är ju så göttans och mumsigt!! Jag skulle ju unna mig nå riktigt gott då jag gått ner tjugo kg men si det har jag då inte gjort ännu:p kanske är på tiden unna mig nå nu då för nu har jag ju passerat tjugo kg, men ärligt talat så går allt så sjukt bra så känner att jag inte vill unna mig något ännu och varför göra det om jag inte vill bättre ta det när jag väl känner att jag verkligen vill, så jag fortsätter glatt i samma spår och kör stenhårt:P

Nej nu städa lite trevlig helg alla där ute!!

Bara inte hunnit ..

Ja som skrivet har bara inte hunnit blogga igår fullrulle nu hela dagar då vi äntligen fått hem våran sötaste Dilba! Allt går super bra här hemma och vem vart inte lyckligare över sin nya vän än Zally hon verkligen avgudar henne och så sjukt snäll hon är med valpen ett stort plus då vet jag då defenitivt att hon har psyket som det ska, Dilba hänger henne i läpparna och biter henne överallt och hon bara ruskar bort henne så super söta är dom ihop, så detta kommer nog att blir super bra..

Igår var jag på anställningsintervju kände mig faktiskt nervös och jag brukar inte vara en sån som är det, så kan ju hoppas på att det betyder nå bra då:P så håller alla mina tummar och tår att jag får de men kan ju bara hoppas..

Har hunnit vara på en hurttrunda också nu på morgonen riktigt svalt och skönt var de så de gick lätt att röra på dököttet idag, tänkte ta med Dilba så hon fick åka i joggingvagnen men Matilda ville ha henne hemma så hon fick stanna så jag Albin och Zally traskade iväg.. Nu har jag just lagt Albin och ska försöka få han att sova en stund för han somnade i joggingvagnen och det blir ju som inte så skönt halv sitta och sova helt konstigt så har en super gnällig kille just nu för att han sovit alldeles för lite.. Men nu ligger han då i sängen och är nöjd så hoppas på att det blir tyst där inne snart så han får till baka sitt leende:)

Nu ska jag ta och göra nå lunch åt Matilda så hon får nått i magen men först bara mysa lite i soffan med goo valpen så sjukt liten hon är kan inte minnas att Zally var så här liten men hon var ju då tolv veckor när jag hämta henne så hon var betydligt större..

Nej nu har jag inte nå ork att blogga, så får räcka med detta!!

På väg..

Nu sitter vi här snällt både jag, Matilda och Sebbe vi väntar på att Albin ska vakna så typiskt att det alltid är så när man väntar att han ska vakna så blåser han på för fullt, han är inne på sin tredje timme nu han som bara brukar sova lunch en timme och så brukar han vara klar vaken men si inte då man väntar prickar aldrig fel:)

Nå bara vänta han borde ju vakna snart! Vi tänker börja rulla mot storstan så fort han vaknat och ätit idag är ju den stora dagen guuud så spännande det ska bli att få se valpen och veta att nu äntligen får vi ta med hon hem.. Vill att han ska vakna nu så vi hinner göra bort lite ärenden innan det är dags för valp besiktningen, tänkte hinna in på Willys och handla plus att det blir djurmagazinet en sväng och köpa ett halsband till valpen hoppas det finns något med bling bling för det är ju så super fint!

Älsko jobbar i vanligordning fy saknar han verkligen idag och inte ofta jag är en sån som känner att han måste komma hem men nu känns det så. Men han slutar tidigare idag iaf så han kan ta barnen så jag får vara i lugn och ro på besiktningen..

Sitter och funderar på vad middagen ska bestå av idag svår torka i skallen har ingen fantasi alls hm få se vad det blir, som sugen på grillat men det återstår ju att se om vädret tillåter grillning ikväll då dom väntat regn..

Njuter verkligen av vädret idag kännt mig svårt less på den värme som varit och har verkligen behövts en svalare dag det har blivit för mycket av de goda, plus att Albin har varit så jätte bökig och grinig varje dag och det är inte vanligt för att vara han, svårt att slappna av och sova på köpet vilket inte varit så skoj alltid kletig och klibbig ja helt enkelt sjöblöt i svett då han gråtit och bökat innan han väl somnat..

Men är väl nu han tar igen förlorad sömn, blåster på för fullt söt gossen våran!! Dags att fixa skötväskan klar och packa med allt som behövs för att vara borta några timmar.. Nu kommer min sessa också och frågar hur länge han tänker sova för hon vill ju åka har frågat två gånger i timmen när vi ska hämta valpen och om det är länge kvar så spännande för henne också:)

Nå nu till köket och packa väskan så vi bara kan mata och klä lillebror då han vaknar så vi kommer iväg idag..

SPÄNNANDE....

Oj oj ooooj

Jiippppi nu är de nära oj oj ooooj bara timmar kvar tills vi ska hämta valpen <3 Ska med på besiktningen i Luleå ska bli så spännande att få hem henne som vi längtat allihopa, Matilda har hållt på gnälla ihjäl mig idag om morgondagen:)

Skönt att dom ska besiktas i Luleå så slipper jag åka ända till Kalix för att hämta henne, är i en lite svår situation kallas bestulsångest det står mellan två tikar och har inte riktigt bestämt mig vilken jag ska ta men till 99% säker är jag men får ta mitt sista beslut imorgon när jag ser dom..

Nu har dom ju hunnit utvecklats än mer än då jag såg dom sist är tre veckor sen jag var och tittade på  dom men lutar mest åt den jag valt från det dom var en vecka men mitt slutgiltiga val blir imorgon spännande!!

Vi har ju fin främmande från Kalix självaste Sebbe är här och blir nog resten av denna vecka då han ska och se rallycross i Pite både onsdag och torsdag.. Är som små sugen på följa med så blir nog kanske det för är ju så skoj se när dom kör..

Så blir väl att han också följer med då jag ska hämta valpen så bra har jag barnvakt när jag ska med in till veterinären:P Saknar ju Axel men han verkar ha flyttat till farmor vill inte alls vara med oss, där fiskas det för fullt åker båt och massa annat så han har det nog roligare än hemma med mamma som bara hurttar och han får snällt hänga med stakarn, ne men han tycker faktiskt det är skoj cykla..

Nu tänker jag gå och röja i städskåpet och se om jag hittar halsbandet Zally hade då hon var liten plutt, om inte så får jag stanna till på djurmagazinet och köpa ett imorgon då vi landat i storstan..

Så perfekt det kan bli!!

Idag var det en tidig uppstigning för min del, börjar bli lite pensionärvarning över mig då jag vaknar LÄS av mig själv varje morgon mellan sex och sju vette tusan vad det är som hänt men kan verkligen inte sova längre men skönt samtidigt hinner man få ut mycket av dagen..

Började min dag med att sticka ut på morgonrundan med Zally före fan! Var sjukt skönt ute då vi stack iväg även fast det var 22 grader redan sju i skuggan, men var genom blöt i svett innan vi var hemma då solen hade hunnit börja värma lite mer.. Men måste ändå säga att det var riktigt härligt orkade springa lite längre idag än vad jag brukar så det var ju då plus i kanten och hade velat springa än längre man var tvungen ta hänsyn till stackars Zally som höll på flåsa ihjäl i solen.. Det minskar på vågen sakta men säkert och vem är inte gladare än jag för de:)

Väl hemma så sov alla ännu älsko och Albin har sovit till 10,20 och Albin somnade 18,40 igår snacka om slut kille av denna värme plus att han gromat och inte vela sova ordentligt på felar nätter så han tog väl igen förlorad sömn idag då.. Matilda kom upp vid tio och då hade jag redan hunnit vara hemma en timme ungefär så hon trodde jag var på väg ut men si så fel för det hade jag ju redan hunnit avklara:P

Efter min svala och sköna dusch som jag studsade in i väldigt snabbt då jag kom hem stack vi och köpte en dubbelbur till bilen så perfekt det kan bli!! Nu äntligen har jag fått mig en bur till bilen som jag velat ha så länge, nu har jag dessutom en dubbel med mellanvägg så Zally får ena sidan och Dilba den andra, perfekt när man ska handla eller måste lämna dom i bilen då man kan ha bagaget öppet så dom inte dör av värmeslag, nu beöver jag inte oroa mig för varma sommardagar nå mer:) Tack älsko för det <3

Albin har just däckat och Matilda är ute i stallet älsko stack iväg till Robban och ska byta fjädrar på bilen, hm själv är jag proppmätt efter en god middag och måste lyft röven ur soffan och plocka bort och diska undan men var tvungen smälta maten först, grillade idag så enkelt men ändå så gott!

Åååå nu är det nära bara en dag kvar sen har vi en liten plutte valp som springer omkring här och retar Zally och som säkert vill bita på en massa saker mm.. Så mys längtar verklige som ett barn på julafton:) Undra vad hon kommer att tycka om när hon måste åka i cykel/joggingvagnen med Albin då jag ska hurtta för här blir det inte nå lata även fast vi får en liten valp så hon får glatt åka med där inne medans jag och Zally får röra på dököttet:)

Om jag skulle ta och göra ett ryck i köket så är det gjort för idag, Axel saknar jag massor men han ska ju inte hem tur man har roliga barn som saknar mor/far nej inte det inte dom skulle nog flytta dit dom far om dom fick, iaf dom stora för Albin kan ju då verkligen inte lämna mamma vilket då i sin tur kan vara riktigt jobbigt vissa gånger nå men han mognar väl med tiden och då han börjar dagis blir säkert allt på ett helt annat sätt, men gruvar mig väldigt mycket för inskolningen då han är så sjukt mammig och jag är ju inte van detta då varken Matilda eller Axel varit så.. Nå men det löser sig med tiden allt..

Nej nu var det disken och inget annat..


Phuuuuu

Phuuuuu är bara förnamnet  fy vilken hemsk värme det varit idag, trodde inte det var sant då jag steg upp först åska och sen sol direkt var som att gå in i en vägg då jag öppnade dörren, trodde jag skulle kvävas så stilla stod luften var riktigt olidligt, så vi packade våran kylväska och drog till stranden för att överleva denna dag.. Även varit en sväng till pite och handla älsko och Matilda hyrde film och köpte gotta som dom ska svulla ikväll och jag har köpt mig en loka som jag ska smutta på:p

Blev inte nå fiske för mig och älsko igår när inte Albin ville somna i tid utan efter tio, så nu har vi lagt han kl är inte mycket men han somnade sent igår och vaknade för sju på morgonen sen har han som igår bara sovit en timmas lunch så han är knäckt nu och av värmen här till på köpet.. Så hoppas på att han somnar så det inte blir en kväll som igår var inte så trevligt när det var varmt och han grät och grät stackarn var sjöblöt i svett..

Brukar inte önska regn men nu hade det verkligen varit skönt med mulet iaf en dag, man håller ju på att avlida hurtta i detta väder man får ju åt hjärtat exakt så är de man håll å döööö..

Nu ska jag dricka lite Loka och surra men min familj Albin är då tyst i sovrummet så hoppas på att han somnat så jag och älsko kan fara och fiska ikväll hade varit mys..


Tiden går fort tyckte han var så här liten nyss <3


Sol och bad..

Sol och bad har denna dag haft att erbjuda vilket härligt väder, vi åkte till stranden vid halv elva och har varit där till kl fem packade kylväskan så jag hade med fika och lunch till Matilda och Albin, Axel har då inte velat komma hem ännu fy så trist känns så tomt i mammahjärtat nå men han har det toppen bra med farmor i stugan så förstår att han inte har vidare lust komma hem:p

Skönt att febern är borta för Albin så idag fick han plaska och bada så söt han är överlycklig då jag tar med han i famnen ut på det djupa skiner som en sol och skrattar och skriker när jag guppar med han upp och ner i vattet, sen älskar han då Matilda dyker och kommer upp framför oss med cyklopet på då ska han slita av dom från henne:) Men säkert bra att han lär sig vara i vattnet så blir han inte skraj för är ju väldigt lätt hänt att barn blir små rädd för vatten Matilda var lite reserverad för de då hon var liten men klart Albin är ju en hårding klart han inte är så blödig haha!!

Jag och älsko tänkte fara fiska ikväll för Matilda ville så gärna vara hemma själv och få sitta barnvakt åt lillebror så vi tänkte åka till pölen bara och fiska men våra planer gick inte som planerat:/ hade en son som verkligen inte skulle sova vet inte vad som hänt han som ALLTID somnar mellan sju åtta på kvällen och då är det natt för han, men icket han somnade tio grinade och man såg verkligen hur trött han var då han bara sovit en timmes lunch på hela dagen så var nog att han var övertrött för så fort han la sig ner och höll på somnat så ställde han sig fort.. Nå nå det är rart med barn och allt går inte som man planerar dom styr ju ens liv och bara gilla läget, så fiskandet får vi ta någong annan kväll eventuellt imorgon om sonen vill somna i tid..

Men vet verkligen inte vad det är med han! Igår somnade han som vanligt kvart i sju och var helt slut och däcka direkt, men inte ikväll kan ju vara värmen som gör sitt och imorgon skulle det väl vara lika varmt om inte varmare så hoppas inte på samma problem när det gäller nattningen då:/

Nå nu ska jag ta och plocka ihop här och sen blir det nog sängen för min del på en stund är själv helt slut av att ha varit i solen en hel dag.. Ska ta och ställa min kl så jag tar mig ut på morgonrundan tidigt innan värmen hinner trycka på för är så sjukt jobbigt både springa och promma då..

Nej nu får det räcka och bli över med detta inlägg.. Psss måste ju bara säga är nu bara tre dagar tills vi får hem Dilba fyyy så mys eller fyra egentligen för på tisdag först men om jag inte räknar dagen hon kommer utan dom som är kvar känns det mindre, gud så spännande och få se vad fröken Zally säger åt våran nya familjemedlem?? undra om hon släpper in henne det återstår att se.. Men tvivlar inte en sekund på att de kommer bli dåligt kan nog inte bli bättre för Zally..

Bla bla bla bla nu får det vara nog..

Natti natti..

Bad och fiske...

I dag har vi spendrat tiden på stranden, men måste säga att jag tyckte inte alls det var någon värme så har inte doppat mig idag vilket inte är ofta för att vara jag då jag älskar att bada, får spara mig till imorgon då dom väntar än varmare 27 grader så hoppas på lite mer värme då.. Matilda har varit i vattnet från det vi kom tills vi åkte hem hon är galen i att bada och älskar de precis som när jag var liten så känner igen mig i henne med att vara i vattnet..

Albin har lite feber av dom dumma sprutorna han fick igår:( inte så farligt hög men att han har iaf så han har sovit så skönt i skuggan under björkarna vid pölen då det fläkta skönt från vindarna.. Hoppas på att den är borta imorgon även fast han inte här tagen av febern.. Tänkte mest så han också får svalka sig och bada..

Nu sitter vi och väntar på att älsko ska komma hem, sessan är på väg ut och söka mask bakom stallet, hör och häpna vi ska och fiska ikväll hon och jag fan så skoj jag som alltid har tyckt det är skoj med fiske men nu är det gode många år sen jag varit och fiska, vi sticker ikväll bara hon och jag så mys ska det bli.. Vi ska fiska i pölen där är det inplanterad fisk regnbåge mmm gott hoppas på tur att vi får någon men den som lever får se:)

Saknar våran Axel gör jag så hoppas att han vill hem snart men farmor vill han verkligen inte lämna när han trivs så bra i stugan men kommer nog kanske efter helgen..

Nej nu har jag inte tid blogga mer då jag ska gå söka fram en burk till Matilda som hon kan sätta masken i om hon hittar någon..

Ha en trevlig kväll alla för det ska vi ha..

Ps! Glömde ju skriva att min älsko har köpt en dubbelbur t om delad till mig eller (hundarna) tack älsko du är bäst!! Kommer verkligen behövas då valpen kommer och perfekt kan man ha med djuren överallt och bara lämna bagageluckan öppen så dom inte får så varmt när dom sitter i burarna:)

Mina tre underverk..

Söt Axel

Söt Albin


Och sist men inte minst vacker Matilda!!


Tjaooo!!

Det svänger snabbt..

Varit super varmt idag med det svänger snabbt från strålande sol och riktigt varmt till ösregn och mulet som vi har nu, men skönt sova när det är mulet och lite svalare..

Jag har varit med Albin till bvc idag så han har fått sina sprutor som han egentligen skulle fått förra veckan på Onsdag då han fyllde ett men ringde och ändrade tid då det var 30 grader varmt ute, hade som inte lust sätta mig i bilen för att han skulle få de då så ringde och bytte tid till idag vilket kändes bättre, nu bara hoppas på att han slipper få feber denna gång då vi planerat in stranden imorgon då dom väntar bra väder..

Jag kanske är löjlig men var tvungen ringa till mor/far idag och säga att jag ville att Matilda skulle komma hem idag, sjukt tomt här hemma då Axel också är borta så hon kom hem med älsko idag då han sluta jobbet sååå skönt det känns att hon kommit hem fy jag har haft ångest i magen idag då hon också varit borta så nu känns det bra då hon kommit hem och vi kan hitta på nått skoj på dagarna fara på stranden när det är varmt, ni kanske tycker det låter löjligt men det är fakta att vara mamma är inte lätt alla gånger, få se när Axel tänkt komma hem från farmors stuga lär nog dröja någon dag till..

Ååååå jag längtar har nedräkning nu är det sex dagar kvar tills Dilba kommer det minskar sakta men säkert men måste säga att åtta veckor gått fort, jag var dit då hon var en vecka och det känns nyss plus att jag var dit förra veckan så jäkla snygg hon har blivit och vuxit massor även fast hon är en liten plutt:)

Vilket liv det är i badrummet låter som att det är en hel val i badkaret hihi men är Matilda och Albin som badar och han håller just nu på stänka ner HELA badrummet då han sparkar och viftar med händer och fötter så det är vatten över hela golvet, ja men då är väl allt som det ska lite roligt måste man väl ändå få ha när man badar:)

Ska ta gå se hur det ser ut i badrummet innan det är en sjö där inne:p

Snyggaste Sessan..




Sessan och Albin rider:)


Väntar och väntar...

Sitter här och väntar att min son ska vakna så vi kan sticka ut och hurtta, men det var en evig väntan han som alltid burkar vara så tidig men nu sen Axel åkt till stugan med farmor så sover han väldans länge vilket jag inte är van.. Själv har jag varit vaken sen åtta då han vaknade och ville ha vällingen hm men vipps så somnade han om efter den vilket då INTE är ofta, men tydligen en trött kille..

Jag sitter här klar och väntar och får snällt göra det har fixat hans gröt färdigt också så bara ge den då han behagar att vakna.. Men är ju alltid så när jag vill att han ska vakna då sover han alltid länge..

Efter vi tagit oss ut tänke jag åka till storstan och lämna Matilda till mor/far dom ringde igår och ville att hon skulle komma och ingen vart väl lyckligare än hon då hon gnällt om att åka dit sen på fredag även fast det känns som att hon just kommit därifrån, jag som sagt nej och vill att hon ska vara hemma med mig nu då Axel också är borta:/ Ja ja men kan ju inte hindra henne från att fara dit men bara hon inte är allt för många dagar då hon åker vilket lätt burkar bli så:p

Tiden rullar iväg och jag som tyckte det var evigheter nyss tills vi ska få hem Dilba, men tiden har sprungit iväg och det är prick en vecka kvar idag tills jag får hämta hem henne åååå så mys med en liten valp, ska möta upp Sandra i Luleå då hon ska veterinärbesikta valparna där så klart vill jag vara med då hon ska besiktas, och sen då hon är klar där så tar jag med henne hem hit till Arnemark.. Ingen kommer nog bli gladare än Zally då hon får syn på lilltjejen för hon behöver verkligen en kompis att busa med, hennes saknad efter Benita har varit hemsk hon har verkligen haft sorg men nu har hon glömt henne men det har tagit tid..

Vart är värmen det är ju varmt men inte så jätte varmt ändå nå nå värmen kommer och går men hoppas på riktigt badväder igen så skönt sitta på stranden med barnen, både Matilda och Axel är som fiskar i vattnet inte många minuter dom är uppe från vattnet, även Albin älskar att bada nu i pölen han som var så reserverad för vattnet först..

Om jag skulle göra nå nytta här medans han sover så sticker vi direkt han vaknar:)

Mmmåndag då:p

Ja då har en ny vecka startat och lär väl rulla på som alla andra veckor/dagar mitt liv är ju sig likt, började morgonen med en sovmorgon då inte Axle är hemma är det inte någon som väcker Albin så hon drog iväg till halv tio på morgonen riktigt skönt för mig att få sova lite längre än vanligt.. Axle stack till farmor på morgonen med älsko och dom skulle åka till stugan då hon har sin första semesterdag idag.. Så få se när vi ser han igen då han fick stanna så länge han ville så han lär nog vara ett tag om jag känner han rätt:)

Väl vakna och gett Albin frulle så tog vi oss en långrunda idag då inte Axle var med, så vi gick Arnemarkrunt som är en mil riktigt skönt var det ute lagomt varmt spran lite idag då benen verkligen var tunga kändes som bly men ena dagen är inte den andra lik, så hoppas på lättare ben imorgon..

Har just hängt upp tvätten som var klar i maskinen och gett Albin lunch Matilda sitter och glottar på tv och nu ska jag skicka iväg henne med cykeln för att se hur mycket vatten hästarna har kvar. Blir nog mot stan en sväng om jag orkar tänkte eventuellt åka ut till havsbadet och hälsa på min syster och barn som står med husvagnen där då barnen spelar fotboll är ju psg duktigt barn hon har..

Har tagit fram laxfilé från frysen så jag tänkte göra min favorit med lax och västerbottensost i ugn med broccoli till det är så sjukt gott rekomenderas göööötans!!

Nå nu har jag en liten kille som står här vid mig och luktar väl inte allt för mumma, var nog därför han låg så stilla på golvet en stund vilket inte är vanligt för att vara han.. Så nu dags att byta en härlig blöja så man slipper denna underbara doft som känns igen:P

Hoppas alla där ute får en toppen dag!!

Premiär..

Då var det åter söndag igen och som ni kanske läst tidigare så är det min absolut tråkigaste dag vet inte varför men tycker bara söndagar är så trista:P Men denna söndag har faktiskt inte varit som någon annan för har varit full fart här sen jag slog upp mina blå:)

Började morgonen med att ta en premiärtur med cykel/jogging vagnen riktigt härligt var de då den rullar sååå sjukt lätt, åååå vad skönt slippa ta barnvagnen som är så klumpig att springa med Albin var super nöjd hela vägen och somnade t om då jag sprang skönt att han gillade den iaf.. Så nu kommer det nog bli roligare att springa nu också då jag har den som far så lätt fram plus att jag nog inte kommer få ont i höften nå mer då jag varit tvungen springa och styra emot vagnen hela tiden då den vill till att dra snett inte skönt kan jag väl säga..

Sen då jag kom t bx var det bara in i en snabb dusch och så drog vi till Öjebyn och gick på kyrkmarknaden riktigt mysigt där och en massa säljare över tvåhundra, mötte upp Nathalia, Alicia och hennes mormor där så knallade runt med dom där tills vi var less.. Sen åkte vi till djurmagazinet så jag fick köpa ett nytt koppel till Zally då jag inte haft något riktigt åt henne:P köpte även en klövja så nu ska hon få börja ha på sig den när vi är ute och hurttar med lite tyngder i så hon bygger lite muskler och har den att konsentrera sig på då vi går så nu ska hon få arbeta:)

Magen kurrar så nu ska jag ta och äta kyckling som jag köpte igår enkelt med en färdig grillad så då behöver jag inte fundera på middag, älsko och barnen ska äta köttet som blev kvar sen igår då vi grilla.. Om jag då skulle ta och äta lite så jag får någon energi och sen fara till hästarna och fylla vatten åt dom på betet..

Puss och hej!!

Så här ser Albins present ut och mammas favorit så klart helt perfekt:)


Fuskar lite...

Då var det lördagkväll och den här dagen börjar lida mot sitt slut, skickade just iväg älsko med dom två stora till stan och lämna t bx nå filmer som vi hyrt perfekt få ha dom i en vecka.. Albin har just hoppat i säng så är lugnt och tyst här hemma, har blivit att jag fuskat med bloggningen några dagar nu då det varit toppen väder och fullt upp:P

Jag tog med mig grabbarna idag och styrde stjärnan mot Luleå och plocka upp mamma för att åka mot storheden så jag äntligen fick fara och köpa min/Albins bästa present cykel och joggingvagnen så jäkla skönt med ett högre handtag och den rullar så sjukt lätt så nu kommer det bli åka av för Albin då morsan får upp farten, seriöst så rullar den så sjukt lätt så imorgon ska vi ta oss en premiär runda med den då vi slagit upp våra blå Axel vill också följa med och cykla så det blir perfket..

Medans vi var i storstan så hade älsko och Matilda varit så duktigt och hunnit bygga den nya beteshagen och flytta över hästarna till det stora betet så nu har dom massor att äta, gräset gick upp till midjan på sessan sa hon när dom höll på bygga, och hör och häpna så har min lilla/stora eller vad jag ska kalla min tjej fått köra traktor för första gången idag hon är då inte bangen för nått:) hel nöjd var hon och inte bara att hon kört hon har ju suttit där inne själv och Emil gick framför och slog ner stolpar som han tog från skopan och hon körde lugt efter (STOLT MAMMA)

Jag startade grillen  då vi kom från storstan och har grillat gooo kött och ätit sallad med fetaost och satziki till det var riktigt super gott!! Och nu ska jag bara softa i softa guuud så skönt..


RSS 2.0