Fredag heeela dagen!

Skönt att vakna upp så här tidigt och veta att det är fredag hela dagen idag, kan inte somna om och vaknade av att Axel hostade gånger tusen han med lika för mig så inte någon ide att ligga kvar i sängen och pina sig med denna helvetes förkylning..

Alldeles tyst här i huset är de ändå Axel leker på sitt rum och älsko Matilda och Albin sover ännu, måste ju bara skriva att solen är framme här den är man ju då inte bortskämd med nu för tiden så hoppas den stannar hela dagen. Jag ska strax väcka Matilda så hon hinner fika med Axel och göra sig klar innan taxin kommer hit till Långnäsvägen för att plocka upp dom, måste erkänna att man blir bortskämd av att ha taxin som kommer varje dag och plockar upp barnen men är så sjukt skönt!

Nej nu är det bara starta denna dag med att snurra igång en tvättmaskin som vanligt, kan inte fatta hur mycket tvätt det blir maskinen går hela tiden men inte konstigt med tre barn och detta väder som varit hinner bara utanför dörren så har dom smutsat ner sig, så på det sättet kommer det bli skönt då det fryser i backen och det vita guldet kommer för detta grå pissiga äckliga blöta leriga vill inte då jag ha!

Ha en toppen dag alla där ute..

Svårt less men ändå glad!

Ja precis så är det svårt less men ändå glad, puh säger jag bara kan denna hemska förkylning som attakerat min kropp flyyy sin väg svårt less på den har absolut ingen ork till nått går bra en liten stund och sen är det bara lägga sig i soffan och själv dö, riktigt så känns det och riktigt så hemsk är denna förkylning vart fan kommer den ifrån bara jag i huset som är sjuk Axel lite små hostig själv känns det som att man ska hosta ut varenda organ i kroppen ont bakom ryggen och i bröstet då jag andas feber och ja vad mer allt som hör till:/

Älsko har varit hemma från jobbet idag och varit med Albin då jag verkligen är däckad och inte har någon ork till att springa efter han då det verkligen är fullt upp här med han som klättrar överallt, imorgon blir han också hemma och sen kommer ju helgen så borde ju piggnat tills måndag då det är en ny vecka.

Imorgon är det äntligen fredag igen jag och Albin får ha fredagsmys själva men lovar jag ska njuta i soffan framför tv´n då han somnat för natten och alla är borta:) Matilda sticker till mor/far och Axel sticker till stugan med farmor och så kommer hans kusin Oscar med också som är fyra år så dom lär ju ha det skoj i hop där och fullt ös så farmor får nog inte någon lugn helg men härlig så det ska vara när barnen är små:P Älsko ska ut och äta med jobbet imorgon kväll bada tunna mm så vet inte riktigt då han är hemma igen men ingen skada på mig, jag ska njuuuta här i tystnaden för mig själv HIHI!

Ja som skrivet ändå glad! Ja jag är helt chockad har stått still på vågen nu två veckor gått upp trehundra gram och ner trehundra gram varje morgon jag ställt mig på vågen, men så på morgonen bara poff hade jag gått ner HELA 2,5 kg JIIHOOO äntligen rörde den på sig som jag vänta så nu har jag YNKA tre kg kvar till jag nått mitt mål:)) Alltså jag har gått NER 37 kg idag kg kan inte fatta det själv sjukt jävla mycket med nöjdare än mig finns nog inte iaf:)) Ynka och ynka går tungt nu när kroppen tar från sitt eget men nu har jag ju det bevisat bara bita ihop och kämpa på och mitt i allt har vågen rört sig..

Och nu har jag tom imorgon inte hurttat på en hel vecka när denna förkylning satt sig i kroppen och läge att anstränga sig inte är det bästa, men kanske därför jag gått ner då kroppen fått vila från all motion och återhämta sig vet vem??

Nej fy vilket långt inlägg detta blev men var bara tvungen få dela med mig av min GLÄDJE!! Fast finns ju många som har svårt att unna andra något positivit här i livet OCH TUR SOM FAAAN ÄR INTE JAG FÖDD TILL EN SÅN PERSON!

Blev inte någon idag heller..

Ja inte ovanligt att vakna upp till en morgon med regn och rusk, men var verkligen storm här på morgonen då jag vaknade blåste var ju bara förnamnet och blir extra hård vind här då vi har så stor och öppen gård, nu ligger det då en del löv här på gården överallt..

Men äntligen har regnet och blåsten dragit förbi och solen tittar fram här hoppas den stannar och att det regnat nog nu räcker och blir över..

Blev inte idag heller någon morgonrunda för mig och Albin men kanske var lika då förkylningen här verkligen satt sig i kroppen så var nog bra med en dag till att vila, men imorgon om vädret tillåter så SKA vi ut på en runda men som sagt inget springande blir det av fören förkylningen gett med sig, men som vanligt då jag åker på en förkylning så sitter den som berget innan den släpper då snackar jag flera veckor men lätta borde den ju då göra iaf.. Så håller tummarna att det är en lättare som satt sig i kroppen..

Albins sussar sin lunch nu och jag slappar och gör verkligen inte nått alls tänkte ta mig en vända med snabeldraken här starta en tvätt och baka en kanelkaka åt min älskade familj så dom har något gott att mumsa på då dom kommer hem, själv ser jag snällt på:P

Axel skulle följa en klasskompis hem efter skolan första gången han får åka till någon i klassen direkt efter skolan och inte mamma kör han (min lilla kille som blivit så stor) han surrade hela kvällen igår om Leo och att han längtade tills dom sluta imorgon och dom skulle gå hem till han, men klart han är förväntansfull och roligt få fara leka hos någon och inte alltid i sitt eget rum, blir spännande höra hur det gått då älsko kommer hem är ju han som hämtar han efter jobbet:)

Nej nu gå rasta musen det trycker på sen göra lite nytta här innan lilltrollet vaknar igen..

Tjoooo

Nanook/Isbjörn of sweden..

Ja då var det någon dag sen jag bloggat och helgen har hunnit vara och en ny vecka börjat, måndagen är snart avklarad också helgen har vart toppen förutom att jag åkt på en sjukt jävla tung förkylning, jag mamma/mormor och Albin gjorde ikea osäkert på lördag där det inhandlades en massa som vanligt, var även över till finland och köpte Albin ett par koumaskor så då var skorna för vintern klara..

Ja tänk vad fel man kan ha då man ska uppskatta något ett år framåt trodde verkligen han skulle kunna ha sin Molo overall som han fick i julklapp av mamma och pappa men icket de även fast vi tog två stl större när han ändå inte gick ifjol synd då den ändå kostade 1299kr.. Men nu är den ute på tradera iaf så hoppas jag får tillbaka hälften av pengarna iaf då den är som NY!

Men måste ju då tacka min mor för hans nya overall han har fått en Nanook/Isbjörn of sweden som vi ska testa denna vinter riktigt snygg är den men tyvärr inte gratis den heller men min mor är ju som sagt för generös som vanligt så super tack för den bästa mamma/mormor..  Ska bli roligt testa en ny då vi redan testa Molo!

Nu ska jag gå och förbereda middagen åt övriga familjen pannkaka har älsko önskat inte mig emot enkelt och snabbt själv blir det kebabsallad för min del MUMMA vad gott.. sen iväg en sväng och hämta hö senare ikväll..

Säger bara förkylning gaaaah kommer och förstör min träning så här, men imorgon går vi nog en morgonrunda behöver ju dock inte springa lär inte vara så lägligt men kan ju då inte dö av att promma för röra mig måste jag iaf:P



Torsdag igen!

Ja då var vi där igen redan torsdag och fredag igen imorgon har inte alls hunnit med dagarna denna vecka helt sjukt vad dagarna går fort..

Matilda har varit hemma igår och idag då hon tycker att hon är så förkyld:P så förkyld är hon inte men låtit henne vara hemma ändå vet ju själv från det jag gick skola hur skönt det var när man var sjuk och fick vara hemma, men imorgon ska hon då få gå till skolan för då har vi helg sen och vet att hon kommer vela fara till kompisar då!

Vilket tråkigt väder det är kan det inte sluta regna nu helt sjukt så mycket det regnat i natt har vaknat av att de låtit som e4:an varit utanför fönstret för att det regnat så hårt och sjukt mycket..

Och inte talat om hur hästarnas hagar ser ut fy riktig lervälling är de där så jag har varit duktig idag och dikat så vattnet ska rinna ut, det forsade på bra där så nu tömmer det nog hagen på det mesta av vattnet iaf som kommit där inne så de förhoppningsvis torkar upp lite där OM det nu slutar regna vill säga!

Har även hunnit vara och jaga hästen efter vägen Newie av alla har smitit ut från hagen vilket inte händer ofta, han som alltid är så flock kär och är då första gången på dom tre år jag haft han som han tagit sig ur från hagen, han var på andra sidan vägen och mumsa gräs även fast dom hade hö i hagen så fattar inte riktigt vad han skulle ut och göra.. Men efter många om och men fick jag in han i hagen igen, var en lastilschaufför som stannade och knacka på dörren och sa att jag hade en häst efter vägen tok häst:P

Nu sitter jag och inväntar min älsko som skulle sluta kl tre idag skönt få hem han tidigare än vanligt, blir fixa hagar ikväll och dra ny tråd så han inte försöker rymma nå mer då vi bara haft enkel tråd i hagen bakom stallet så där har han nog krypt under så nu blir det dubbel så han inte tar sig ut nå mer på vägen farligt farligt!!

Sen en sväng till affären blir det nog också om jag orkar annars tar jag det imorgon på dagen, skönt att den här veckan rullat på så bara imorgon kvar sen blir det Happis och Ikea för mig mamma/mormor och Albin trevligt värre;)

Nej nu ska jag ta och se vad mina söner har för sig i Axelsrum då Albin gärna vill klättra upp i sängen och vidare i fönstret..

Hej svejs!

JAHHAAAA!!

Jahhaaaa vad ovanligt att det regnar, hade tänkt åka iväg och slösa pengar innan barnen slutar men inväntar Axel så jag slipper stressa för att passa upp han då han kommer hem med taxin, så passade på att lägga Albin att sova sin lunch nu så har han hunnit sova då han kommer med taxin så vi kan sticka iväg..

Har sålt massa barnkläder på tradera perfekt med exta pengar då det bär av till Happis i helgen, så ska passa på att skicka iväg alla paketen då vi åker till stan så har jag det gjort..

Varit en orolig natt här på långnäsvägen Albin har bökat och stökat tror det är tänder på g igen och det har ploppat upp någon tand där bak har jag sett, så handlar om väldigt lööösa bajs blöjor nu stackarn, men ingen feber som tur är men väldigt konstigt då han spydde i natt vet inte vad man ska kalla det men torrspydde typ som att han hade något i halsen som han ville ha upp, greps ju givitvis av panik och slet upp stackarn och böjde han fram för fick för mig att det var något fel på hans tutte och trodde den gått sönder så han höll på kvävas gaaah som tur var så var ju då tutten hel och fin givetvis, men rädd som man blir hinner man ju då fantisera ihop det mesta:P

Men spydde upp torra små potatis bitar som  han ätit till luch hm väldigt konstigt då det var torrt och abslolut inte nå vätska i det som det är normalt när man spyr så en väldigt konstig gåta de där men natten på långnäsvägen..

Känner mig trött och väldigt seg idag sängen var ovanligt skön på morgonen men fick svaret direkt jag steg upp och tittade ut genom fönstret:/ Idag kör vi på en vilodag orkar inte gå ut och blöta ner oss i kall jävla regnet så blir att göra bort en massa måsten idag.. Blir att handla och fylla skåpen här hundarna behöver mat, hästarna behöver spån och ikväll även iväg och hämta hö som börjar ta slut..

Nej nu är det färdig kladdat här i bloggen för denna gång har inte så mycket vettigt skriva men fick ju då ihop ett inlägg iaf..

Ha det gööötans där ute i våt vädret..

Njuter av lugnet!

Åter måndag igen skrämmande hur jäkla veckorna går men bara följa med tiden, kom på att vi har föräldramöte ikväll och det ska jag gå på så får älsko stanna hemma med barnen så jag kan få njuta av lugnet och andas sen stund:P

Njuter av lugnet gör jag redan nu då Albin just lagt sig för lunchvila puh han är överallt och ingenstans går inte att sitta ner på röven en sekund för han hinner verkligen överallt, farligt också då det klättras precis på ALLT köksbordet och storlarna är verkligen populära nu likaså fönsterbrädan i vardagsrummet då han ska riva ut blomjord från krukorna, så ja jag bara andas och njuter nu medans han blundar en stund för att samla nya krafter till hyss trollet vårat..

Mina ägg är på spisen för kokning som vanligt så dom hinner jag nog också trycka i mig medan han sover, morgonrundan har vi hunnit avklara riktigt härligt väder var de men nog är de kalla vindar nu och solen börjar försvinna mer och mer här:/ men det lovas ju regn imorgon och onsdag om jag såg rätt vill inte ha nå regn så grått och trist, dröjer nog inte länge innan det vita gulden dalar ner också var frost på morgonen så nu börjas de:((

Men nog för att vintern är härlig på sitt sätt är ju bara att man ska ställa om sig med kylan älskar verkligen allt som har med julen att göra finns ju inget mysigare med jul när man har småbarn..

Hoppas veckan här går lika snabbt som alla andra då jag ska på utflykt med mor till happis och IKEA på lördag så nice;)

Äta mina ägg nu och gräva i skåpen och se vad jag ska hitta på till middag denna dag då, behöver verkligen åka handla också men orkar inte tar det någon dag här i veckan börjar som vara ett ekoooo i skåpen men än så klarar vi oss..

Heeejs!


Me and my dogz..

Ja nu sitter man med röven i fotöljen och är allmänt rastlös och känner att jag vill göra nått men vad ska man göra?? Ne blir nog en lugn kväll framför tv´n i vanlig ordning händer och fötter inte så mycket här ute den här tiden har ju varit fullrulle hela dagen så ska nog bara lägga mig och slappa och andas i soffan, varför ska man alltid ha nått att göra man måste ju kunna ta det lugnt någon gång men som jag är vill jag hela tiden ha något att göra..

Varit till storstan en sväng i dag eller rättare sagt till sunderbyn och lämna sessan till moster/syster och kusinerna så klart, dom får nog en riktigt mysig kväll skulle äta på max till middag och senare gå på bio med barnen så Matilda har längta hela veckan lång så var överlycklig då vi var på väg mot Luleå, sen att sova över där är ju också någonting spännande men hon har redan hunnit skicka mess till mig om att hon äter på max och strax ska på bio så nu är hon nog i biosalongen med glasögon på haha dom skulle ju se någon sån där 4D film eller ska inte säga säkert för lyssnade inte så noga men glasögon skulle dom då ha på sig och filmen hade premiär igår:P

Albin går omkring här och är trött och grinig uppstigning redan kvar över sex i morse så dags för sängen för han snart.. Axel sitter och har mojsa ner sig i soffan och väntar på att lillebror ska i säng så han får mummsa sitt godis ifred söt Axel:) Och älsko är ju också här så klart så familjen samlad förutom sessan då men hon får jag hämta hem imorgon så en natt utan henne måste vi ju klara fast det känns tråkigt!

Morgonen började som vanligt med en härlig morgonrunda men fyyyy så kallt det var bara fem grader då jag snörade skorna och stack ut ångrade mig efter en km att jag inte tagit på mig nårgra vantar då jag verkligen frös om fingrarna, men nu har jag lärt mig tills imorgon att vantarna ska på gick super lätt att springa idag tog mina 9km på en timme JIIHOO bästa tid jag fått men var nog för att Albin var hemma med älsko så jag slapp stanna för att ge han det ena och andra som han brukar tappa under färden.. Zally är så sjukt duktig att ha med sig lättare hund får man leta efter, hon har sitt ställe uppe i skogen som hon rastar sig på annars springer hon troget vid min sida hela vägen, varken drar rycker eller sliter åt nått håll så kan bara konstatera att jag lyckas vad det gäller med koppelträning från det hon var liten och att hon vet vad FOT är;)

Nej nu får jag sluta skryta för denna gång, men som sagt kan bara konstatera att jag är nöjd..

Trevlig lördagkväll alla där ute..

Me and my dogz..
Zally <3


Dilba <3


Kan det vara sant??

Tjo!

Kan det verklige vara sant det är uppehåll utan att regna och ser ut som att det klarnar på  himlen, det finns hopp verkar det som:)
Svar på Emmas kommentar:) Tack!  jag har kört Lchf ett tag men nu äter jag efter min egen metod man lär ju sig vad man får äta och inte när man kört på ett tag:)

Ja vad ska man säga om denna dag då började med att Axel hade ont i magen och klaga på de och mycke riktigt han gick och la sig i vardagsrummet och så hörde jag ett härligt ljud därifrån som jag verkligen hoppades på att slippa, han låg och spydde så hade spytt ner hela sig själv men som tur var så hade det mesta hamnat på filten så kunde vika ihop den och snöra den fortare än blixten i maskinen så jag slapp skiten.. Men vart duschen för han och så klart stanna hemma från skolan.. Men tveksam om det är magsjuka eller nått annat hm han har spytt engång till men inte nå mer sen kl nio nu på morgonen..

Hade cola hemma som tur var så har skakat ut kolsyran ur den så han fått dricka lite och det har han fått ha kvar, bulla ville han ha nyss kanske inte det bästa men tänkte han får äta så ser vi om det kommer upp men den har han fått behålla nu också så PEPPAR PEPPAR hoppas det inte kommer nå mer.. Hm peppar ja jag har tryckt i mig fjorton vitpepparkorn i hopp om att klara mig om det är magsjuka.. Klarade ju mig i vinter då jag tryckte pepparkorn varje dag medans spyan gick runt här i huset alla förutom jag fick skiten, men nu kanske jag säger för mycket och åker dit men håller tummar och tår att han bara ätit nått som gjorde att han spydde..

Nog snackat om magsjuka börjar bara måilla av allt skrivande om det.. Så blir en lugn dag här på Långnäsvägen även fast jag velat ta mig ut på en runda men vad göra när dagen blev som den blev.. verkilgen en seg dag blir trött av att bara sitta här inne..

Nu är det tyst så ska kila nu och se vad trollet gör strax dags för att lägga han för lite lunch sömn..

Blöt blötare blötast...

Är huvudet dumt får kroppen lida men å andra sidan så har ju inte någon dött av lite regn, måste själv säga att det var riktigt härligt ta sig ut på en runda i regnet Albin har som vanligt suttit i joggingvagnen och lekt med regnskyddet på.. Men som sagt jag var ju då genom blöt då jag väl var hemma efter 9km kunde jämföra mig med en skurtrasa varje klädesplagg kunde vridas ur t om trosorna var genom blöta men men det var den rundan och som sagt riktigt härligt iaf..

Vågen har verklige stått stilla nu så jag får verkligen kämpa för dom sista kilona nu men på morgonen hade den rört på sig ett kg mindre härliga tider så nu har jag gått ner 34 JIIHOO får vara glad nu för varje kg som försvinner då det går väldigt SEGT att få bort dom när kroppen tar från sitt eget:P så 6 kg kvar nu till mitt mål på 40 kg få se om jag är nöjd då men känner jag mig själv så tar jag väl bort några kg till, fast vill ju då samtidigt inte bli något vandrande benrangel inte så snyggt i mina ögon iaf.. Älsko tycker det räcker nu likaså min mor och svärmor men inte jag, vill ta bort några kg extra och det är ju inte någon skada bättre nått kg för mycket istället för något kg för lite.. Och är det då så kan jag ju äta upp mig något kg om jag känner för de..

Nu har jag just lagt Albin så han får sova sin lunch innan dom stora kommer från skolan tänkte så han får sova färdigt i lugn och ro innan dom kommer då det alltid brukar vara syskonkärlek på högnivå här och då blir han störd i sin sömn och grinig då han inte fått sova klart när han blivit väckt..

undra om jag skulle ta och koka några ägg och äta under tiden han sover skönt få sitta ner i lugn och ro slippa springa runt med ägg fullt truten för att se vad han pysslar med då klättra är hans stora favorit, vardagsrummet är ju då det bästa på bordet och upp på fönsterbrädan och riva ut blomjord gaaah, så är nog en bra idé att koka och äta nu då..

Hästarna har fått sin lunch ute också så undra vad vi ska hitta på sen förbereder nog middagen iaf.

Nej nu koka ägg..


Tisdag då!

Veckan rullar på Tisdag idag då! Men fy vilken tråkig dag idag har inte gjort något alls bara tagit det allmänt lugnt, vet inte sist jag bara tagit det lugnt då dagarna alltid är fulla av saker som måste göras.. Tänkte gå ut på en morgonrunda men himlen öppnade sig åter igen då vi skulle klä oss och ta oss ut så kände bara hur mitt humör genast blev sämre hm men min kropp mår nog bara bra av att få en vilodag mellan varven då jag går var eviga dag..

Nu kom Axel just hem med taxin från skolan och Matilda slutar kl halv två så hon kommer nog på en stund hon med..

Hoppas bara denna vecka och nästa går fort då jag ska iväg till IKEA med min mor längtar ska bli så skoj få komma hemifrån är så less på dagarna alla ser lika ut händer då inte någon större förändring här så vill UT och göra nått, så hoppas tiden rullar på så jag får åka iväg snart:P ska då inte köpa något speciellt utan bara strosa runt på affärer över gränsen en sväng och köpa Albin koumaskor, lite små krims på Ikea lär de bli men inte mycket annat..

Hade verkligen behövt ta tag i övervåningen här så den blir klar så blir nog att köpa en till grind till trappen där köpte den förra där och den är jag nöjd med, då kan jag vara där uppe på dagarna och hålla på samtidigt som Albin kan springa omkring där ska även skaffa en spruta så jag kan spruta taket för tänker inte måla taket där uppe för då lär jag inte ha någon nacke kvar för är ju inte ett litet tak som ska få sig färg.. Golvet ska bytas och väggarna ska målas eller tapetseras har inte bestämt ännu.. Men vill verkligen komma igång där men lättare sagt än gjort utan grid!!

Känner att jag absolut inte har något vettigt att skriva så det får räcka för denna gång.. Nu ska jag ta och gå se vart mina två hundar är då taxin med Matilda kommer strax..

Min söta sessa på hennes födelsedag kusin Signe som man ser lite av:)



Eller vad mer kan man säga?

Vilket pissigt grått äckligt blåsigt trist väder fick nog med allt där eller vad mer kan man säga? Usch vi går verkligen mot gråa trista tiden nu, var så härligt men sol igår men det var ju då inte länge den fick vara regn och rusk idag igen.

Jag håller på städa köket fy det värsta av allt att städa tycker jag iaf tar ju sån tid med allt och det ska torkas skåp både in och utvändigt gaaah hatar det verkligen men har ju kommit en bit på vägen nu och har ju inte så jätte mycket kvar, har putsat upp fönstrena här i köket också in och utvändigt tog jag då Albin sov sin lunch men trodde jag skulle blåsa av pallen där jag stod blåser ju som bara den ute men är väl det här som kallas höst eller regn och rusk allt kommer väl nu som vi inte fått i sommar i regnväg.. Mina fingrar är som russin av allt torkande började städa då dom stora åkte iväg till skolan och har ju då lite kvar ännu men tog mig en pause nu då Axel kom hem från skolan puh, har just kokat mig nå ägg jag ska äta..

Då var den stora frågan vad jag ska sätta upp för gardiner här måste ha nå mysiga och så det inte är så mycket insyn vill ha de varmt och lummigt nu när det går mot vintern tycker inte om då det är mycket insyn då vi bor som vi bor här på landet då mörkret kommer.. Blir något svart iaf har jag bestämt mig för.

Middag har jag inte ens hunnit tänka på vad ska man trycka i ansiktet idag då? Alltid samma bekymmer mat mat mat men nått hittar jag väl på som vanligt.. Matilda kommer inte hem från skolan då hon farit till en kompis så hon lär ju äta borta så Axel surrar om pannkaka så kanske snör ihop en smet så han och Albin får äta det enkelt och snabbt så klagar inte:) Jag och älsko får hitta på att äta nå annat om då inte han också vill äta samma som barnen men det återstår att se..

Nej nu har jag knapprat nog här ska ta och skala mina ägg och äta så jag får lite ork att fortsätta med min städning snart klar så SKÖNT då är det gjort för denna gång och sommaren är bort städad.. Gardiner stryker jag och hänger ikväll då lilltrollet somnat..

Go killen med tutten upp och ner som vanligt:)

Äntligen äntligen!!

Åååå äntiligen äntligen kom solen allt känns genast mycket bättre och t om humöret då solen kommer fram, jag och Albin har hunnit vara på våran morgonrunda runt Borgfors riktigt härligt ute idag.. Känner mig bara lite rädd då älgjakten är igång då vi traskar vägen där som går genom skogen gick förbi slaktbodan och där var då alla jägare kanske dom fått skjuta sig någon älg:P

Nu sussar Albin sött i vagnen han slumrade just innan vi kom hem så var ju bra planerat så jag fick sitta ute på bron i lugn och ro kunna pusta ut utan att han vill ner från vagnen direkt, så nu har jag dragit han bakom husväggen i skuggan så jag kan ha koll på han från vardagsrummet.. Då han vaknar ska han få äta sin lunch och sen ska vi börja rulla mot storstan och hälsa på mor/far och samtidigt hämta hem Matilda därifrån och åka förbi farmor och hämta hem Axel också då dom kommit från stugan, så dagen idag kommer nog bara rulla på för fort då det alltid tar sin tid att åka till storstan och innan vi tagit oss hem igen men skönt kommut hemmifrån en sväng och se något annat än mitt Arnemark:)

vart en tidig kväll för mig igår däckade redan efter nio jag är så sjukt kvällstrött nu förtiden, men då klev jag ju upp redan efter sex igår morse så förstår varför jag var trött igår, men är även så andra kvällar men ändå skönt ta sig i säng tidigt för då är man utvilad ordentligt då man väl måste tvinga sig upp fast man även sovit någon timma till:P

Nej nu ska jag ta och hoppa in i en dusch så vi tar oss mot storstan så inte hela dagen drar iväg, saknar ju mina två stora barn som alltid älskar att vara på vift inte som lillebror som verkligen INTE vill vara med någon annan än mamma och pappa:) Ja men det kommer nog med tiden det också och jag njuter då jag kan ha han hemma ännu och inte behöver skola in han på dagis det hinns, Matilda började först då hon var två men stackars Axel fick börja då han var ett år och en månad.. Jag personligen tyckte det var för tidigt men vad göra när man var tvungen ut och jobba! Men nu har jag inget jobb att gå till så därför har jag han hemma varför sätta han redan på dagis när jag inte behöver? och han hinner gå på dagis så skönt ha han hemma.

Nej nu en dusch på återseende!

Uppe med tuppen!

Godmorgon alla där ute! Var uppe med tuppen redan kl 06.10 då Albin vaknade och villa ha sin morgon välling och var super pigg och utvilad kunde inte somna om efter det så då hoppade jag upp glatt, jag som nu tänkte sova ut så stort idag då jag varit så super trött varje morgon då jag verkligen har behövt stiga upp för att skicka iväg barnen till skolan:/ men prickar ju då aldrig in fel då man väl får sova så vaknar man inte med tuppen utan före:P

Alla snarkar då ännu här på långnäsvägen alldeles tyst och lugnt så nu ska jag ta och klä mig och gå ut till stallet täcka hästarna och släppa ut dom, sen i lugn och ro då älsko är hemma ska jag göra bort alla måsten där mocka och sen ska jag riva ut bollen jag hämtade igår puh 400kg hö ja ja men får ju mig lite gratis motion, som jag brukar tänka gratis är ju alltid gott;)

Få se sen vad denna dag har att erbjuda tror far min skulle komma förbi en sväng och slutar det pissa ute så sticker jag nog ut på en runda efter staller, jag som nu så stort skulle ha en vilodag idag från mitt hurttande men vad gör man då man verkligen SUGS ut för att röra på dököttet verkligen något som fattas dom dagar jag inte far ut och vilar istället..

Nej nu ut till mina fyrbenta som väntar på mig i stallet!!

Hur vet man när det räcker??

Ååå äntligen har vi härliga fredag här har varit super trött heeela denna vecka då jag ska upp med barnen har verkligen bara velat dra täcket över huvudet och sova några timmar till, men inte det inte nog är det då bara stiga upp då plikten kallar med tider och måsten. Men imorogon har vi inga tider och måsten att passa så då ska jag sova ut på morgonen eller så vaknar jag som vanligt då man inte behöver före fan själv brukar alltid vara så..

Hur vet man när det räcker?? ja det var ju då min stora fråga tror aldrig jag själv kommer komma underfund med när min viktnedgång räcker tror aldrig själv jag kommer vara riktigt nöjd! Svärmor var hit just och hämtade Axel då han åkt med henne till stugan över helgen och hon sa helt rakt ut att NUUU räcker det för annars blir du för smal, hon tycker jag är fin nu men då var det ju det där då hmm jag tycker jag ser lika ut som jag gjorde innan jag började men tydligen kan jag ju inte göra de:))eller vore ju hemskt när jag gått ner över trettio kg om jag såg lika ut:P Men så svårt tror aldrig jag kommer vara nöjd och se mig på ett sätt som alla andra gör som ser mig runt omkring..Ja ja kommer väl en dag då det räcker:P

Nu sitter jag och inväntar älsko som slutat så skönt då han slutar tidigt på fredagar.. Jag måste iväg en sväng senare och hämta en boll till hästarna dom verkar då hålla sig utan att mögla men då drar jag ju då ut allt hö på fyrahundra kg.. Så jag får mig ett extra pass ikväll då jag måste dra ut bollen då jag kommer tillbaka hem med den.. För är ju inte så trevligt om allt hö börjar mögla då den är ihop rullad.. Men snart är ju då kylan här så man inte behöver hålla på rulla ut allt utan kan sätta in hela bollen i hagen åt dom SKÖNT!!

Måste iväg och handla också hur jag ska få min dag att gå ihop vette tusan för lite timmar på dygnet som vanligt, måste handla till middagen också men då var frågan vad vi ska äta och godis till fredagsmys åt barnen och älsko själv är det mina fryst hallon som gäller perfekt då dom är frysta så man får suga på dom,  känns precis som godis hårda och allt:)

Får nog även finbesök från Kalix i helgen tror han Sebbe skulle komma men vet inte säkert ännu vad han och älsko planerat då jag bara hörde med ena örat igår om något sånt..

Jag och Albin tog då som vanligt våran morgonrunda då dom stora åkt till skolan, stallet har vi just avklarat för dagen och Albin har även hunnit sova sin lunch ute och missade t om att farmor varit här och hämta Axel, hon var säkert här två timmar men han blåste på för fulla muggar i vagnene nu har han precis ätit sin väldigt SENA lunch men vad göra vill ju då inte väcka han från sin sköna sömn så då får han äta när han vaknar och hade han varit så hungrig så hade han nog vaknat tidigare.. Men bara bra att han åt nu först för då kan han ju vara med oss på fredagsmys ikväll om han nu orkar, åtta max sen brukar han däcka för kvällen våran lilla skrutt <3

Nu ska jag ta och koka mig några ägg som vanligt så jag får trycka lite proteiner och så jag håller mig lite mätt fram tills våran sena middag med tanke på att jag ska och hämta hö plus hinna handla något smaskigt att äta undrar om det inte blir tacogratäng på Långnäsvägen ikväll MUMMA!!

Ha en trevlig fredagkväll alla för det ska jag ha!!


Ikea - Luleå

Äntligen en dag som det inte regnat och solen t om har visat sig en stund till och från hela dagen, var tveksam på morgnen om jag skulle ta mig ut på morgonrundan men klädde på Albin och jag verkligen sögs ut tänkte vad fan kommer det regn så kommer det jag dör ju inte och gjord av socker är jag ju då inte heller även fast jag är nog söööt HIHI! Men vi hade ju då verkligen tur för under tiden så kom ju solen fram mer och mer vart ju ändå en bra dag utan regn och mycket sol även fast det nu böjrar mulna igen mer, ska ju tydligen komma regn igen..

Ja JIIHHOOO tordde inte der var sant då jag läste tidningen och jag såg rubriken Ikea till Luleå var tvungen läsa det två gånger, fan så nice och nära man kommer ha fast som jag fattade så är det ju då några år tills det ska vara klart.. Men samtidigt tycker jag det är bra att det är i happis så jäkla kul få åka iväg över en dag och ta sig en liten utflykt från hemmet och bara strosa runt där då det även finns andra butiker som också lockar en.. Men inte klagar jag om det kommer till Luleå också men inte samma sak för då lär man ju springa in där titt som tätt det som är roligt med happis är ju att man får planera och längta tills man tar sig iväg:P

Ja men nog skrivet om Ikea då! Nu håller jag på laga korvstroganoff till min älskade familj själv tänker jag äta någon mumsig sallad, tror jag ska göra en kebabsallad steka nå kebabkött och gör en god sallad och lite gräddfil till, tyckte det lät ganska så mumsigt.. Och jag vet hur mumsigt det var då vi var och åt på kebabhuset med Nathalia och Simon då åt jag en kebabsallad där och det var sjukt gott så lutar nog mot det för min del ikväll..

Nej nu ska jag gå se till maten och vad min minsta son har för sig då det är så tyst i vardagsrummet man har ju då lärt sig att när det är tyst händer och fötter det mycket saker iaf i detta hus:)

Hej svejs!!


Då var det gjort!

Ja exakt som skrivet då var det gjort alla måsten där ute, tog oss en morgonrunda som vanligt jag Albin och Zally då dom stora åkte med taxin till skolan och sotaren hade farit.. Dilba fick stanna hemma och sova längtar verkligen tills hon också blir så stor så hon får följa med på våra långprommisar, men hon brukar ju ändå följa med men dock får hon gå en liten bit och koppelträna och sen får hon åka med Albin i joggingvagnen och där stor trivs hon:) Verkligen tur att Albin fick den då han fyllde år så hon också kan följa..

Nu har jag just kommit in från stallet och Albin sover som vanligt sin lunch ute men idag drog jag upp vagnen på bron då det pissar ute fyyyy så trist väder det är men det hör väl hösten till.. När han vaknar ska han få äta (sen lunch som vanligt) men han har mumsat på banan och lite annat då vi varit ute i stallet så hungrig lär han inte vara..

Är verkligen som att ha två små när man är ute med Dilba och Albin i stallet så roligt se dom tillsammans för dom är verkligen på samma nivå ska röra i allt och sättas i munnen och bitas på..  Men tur är väl ändå att Dilba mognar sjukt mycket fortare än Albin så hon slutar nog med sina tokigheter snart då hon redan hunnit tappa en tand kilar så sjukt mycket i hennes mun..

Från det ena till det andra kom en rejäl regnskur då vi var på rundan så jag vart verkligen genom blöt, som tur så är det ju även ett regnskydd till joggingvagen som bara är att rulla ut så Albin satt lika nöjd som vanligt och lekte på där inne.. Han har en massa leksaker med sig när vi är och hurttar så han klagar inte en sekund och det förstår jag stort om plats så han kan röra sig där inne:)

Ja så det gav ju sitt resultat när jag vart genom blöt och kall så nu då jag stannat av när jag kommit in från stallet har jag fått värsta frossan så ska ta och gå elda så jag får varmvatten så jag kan hoppa i en VARM dusch då älsko kommer från jobbet känner verkligen att det behövs, bara hoppas på att man inte blir sjuk när det är så kallt regn och höst i luften men inget skulle förvåna mig jag och min tur..

Då var det dags att koka mig nå ägg som jag kan trycka innan jag ska äta min middag senare, men först gå göra en brasa så jag får mig nå varmvatten.. Sen ska jag sätta mig i soffan och prata med Axel och höra hur han haft det på skolan idag stor killen min, fy vad tiden går nu har även han fått börja åka taxi och t om har lektioner på skolan läxa har han också från fredag till fredag för att träna skriva bokstäver så nu har han lärt sig skriva både stora och lilla A och S mammas duktiga kille <3

Stor tjejen stack till Emma efter skolan så hon kom inte ens hem, riktigt mallig är hon då hon fått göra ett till hål i det ena örat så nu har hon två hål i höger öra och ett i vänstra:)

Då var de dags för äggen nu då..

Det finaste och bästa jag har <3








Och så klart min älsko också fast han ej är med på bild:)

Träningsjävulen!!

Då var det Måndag igen då veckorna går så sjukt fort! Jag och Albin har precis kommit in från stallet gick ut på morgonen då dom två stora åkte med taxin till skolan, Albin har även hunnit sova sin lunch ute i vagnen som vanligt och just vaknat tänkte ge han lite lunch nu medans vi väntar på att Axel ska komma hem med taxin då han slutat halv ett idag stora tjejen kommer senare då hon slutar två..

Vi ska sticka till äffaren här hemma i Sikfors då han ätit sin lunch har helt slut mjöl och jag tänkte snöra ihop en pannkaka till ungarna till middag vet då en som kommer bli överlycklig Axel som verkligen älskar både pannkaka och plättar han stora favvo, han skulle kunna äta det Måndag-Fredag utan att klaga och det är den maten han verkligen äter allt annat petar han bara i så man får tvinga han att äta så få se när det vänder och han börjar äta bra hm..

Tror träningsjävulen har tagit mig:P jag ska börja träna på Step in här i stan så det känns riktigt bra så jag vet att jag har det som alternativ i vinter då kylan slår till.. Inte värst roligt gå på en mils prommis varje dag då det är en period med -25 i flera veckors tid så det blir helt perfekt:)

Ska bli riktigt skoj då jag ska träna där med en klasskompis mamma till Axel då hon redan tränar där.. Hon var ju rätt smart och har fixat en gratis träningsvecka åt mig så den ska jag ta nästa vecka, så sjukt skönt kunna sticka iväg på kvällen då älsko kommit.. Då kan jag promma på morgonen och träna på kvällen..

Det bästa av allt är ju att dom har barnpassning där också så jag kan ta med mig Albin helt perfekt att dom passar han om jag vill träna där på dagen någon gång också, har tänkt lösa ett månadskort där för typ trehundra/månaden och då får jag träna valfritt hur många pass jag vill per dag och vecka..

Här ska vikten hållas och då är det bara träning för mig som gäller då jag vet hur super lätt jag har för att gå upp igen, behöver ju bara se på en bulla så har jag lagt på mig tio kg.. Så nu planerar jag för att hålla vikten och ändå på ett roligt sätt..

Nej nu ska jag ta och gå ge min son sin lunch och se om  Axel kommer med taxin ..

Så trist väder..

Ja då sitter jag här vid köksbordet och har vaknat till en ny dag med nya möjligheter fast lär ju inte hända så många knop idag så super trist väder ute.

Tänker ta på mig kläderna och gå sätta ut hästarna och sen tar jag väl min morgonrunda i vanlig ordning, som ni märker så ser ena dagen lika ut som den andra i min värld häner och fötter inte så mycket här ute på landet/skogen förutom att det bränns fett och ett liv med mina barn och djur:P

Jag kan tänka mig att min blogg suger att läsa men det är ju valfritt för den som är intresserad av att läsa den annars är det väl bara låta bli:) Livet som trebarnsmor ute på landet ja men ni vet rutiner och dagarna ser lika ut..

Puh händer saker på vågen men nu går det seeeegt som tusan 9 kg kvar att gå ner vägde mig nu på morgonen 31,2 kg har jag gått ner och klart jag är jätte nöjd över det jag gått ner känns riktigt härligt!! Nu har jag hållt  på drygt fem månader så tycker det gått super bra kan inte själv riktigt förstå att jag tappat dom kilon som jag gjort.. Men jag har ju sagt att jag ska gå ner 40 kg och dit ska jag ta mig bara bita ihop och fortsätta på samma sätt som jag gjort,  puh men nu går det segt som sagt då kroppen tar från sitt eget, som min mor sa igår att det är dom kilon som jag ska ha bort nu som kommer vara kämpigast som jag får KÄMPA för att få bort dom första kilona far ju bara av farten.. Men SATAN dom ska bort om jag så ska måsta hurtta så blodet rinner:P

Ja som sagt min mor har ju då egen erfarenhet av att gå ner i vikt då hon själv tog bort 47kg engång i tiden så jag lyssnar på hennes råd hon som vet och kan:)

Nej nu väntar nog hästarna där ute på mig, och min Mp3 spelare ligger också på bänken och väntar med ny GOOO musik som jag laddade ner igår, så nu ska det ut och hurttas för fullamuggar finns det nå bättre än hurtta till musik?  så in med lurarna så kommer det bara gå av farten längtar verkligen redan HA HA..

Ha en toppen söndag där ute alla vänner!!

Så skönt med helg..

Skönt med helg när man får ha alla hemma och inte behöver passa tider och måsten.Vart en tidig uppstigning för min del idag vaknade redan kl 06.45 av mig själv utvilad och piggare än piggast så inväntade bara att Albin skulle vakna så han fick hänga med mig på morgonrundan..

Redan kl 08.45 var vi efter vägen och som vanligt tog vi borgforsrundan var riktigt skönt ute idag då det inte blåste trots allt fast det bara var 11 grader ute på morgonen.. Albin hade mycket att se och vara nyfiken på fast vi var så tidigt i farten, fåren hade dom flyttat på rundan så dom var närmare vägen så dom var väldigt intressanta, kalvarna och traktorn var även dom i farten på morgnen så han surrade för fullt och var så intresserad söt gossen våran:)

Jag har som vanligt hunnit göra bort stallet så sitter nu här och bloggar har just tagit fram en kyckling jag ska snöra in i ugnen till middag fast den ska jag spara och göra lite senare så jag har något gott att smaska på ikväll.. Funderar på om jag ska orka åka in till Willys en sväng är sugen på gurka och så behöver vi mjölk så blir nog dit en sväng.. väntar bara på att mina ägg ska koka färdigt så jag får trycka i mig dom innan jag åker iväg så jag har nått i magen.. Ja ägg måste jag också köpa går ju några st i veckan för min del:P

Dom stora barnen sitter och ser tv och Albin har just precis vaknat så han ska få äta sin lunch fiskbullar och potatismos MUMS det hade jag gärna också ätit idag, så klart får han fiskbullar i hummersås!

Nej nu ska jag spola mina ägg så dom svalnar lite så jag kan äta dom sen tar jag nog med mig Albin och åker till affären en vända..

Finaste Zally och Dilba <3

BRRRRRRRRRR..

Kallt som tusan är det ute men lärde mig från igår att ta på mig ordentligt med kläder på morgonrundan, Albin hade sin höstoverall vinterhandskarna och tjocksockar (så klart utan skor) då han sitter i joggingvagnen så idag frös vi inte med blåste verkligen kallt och började små regna en bit före vi var hemma..

Nu har vi just kommit in har hunnit göra klart stallet så det är klart så jag slipper tänka på det i eftermiddag, Albin har som vanligt sussat sött i vagnen ute så skönt då jag fick gör stallet i lugn och ro idag, drog in han i höladan så han fick sova där då det regnade lite så där har han haft det skönt under filten..

Dom stora barnen har just kommit från skolan och Albin har ätit sin sena lunch så nu väntar vi bara på älsko så är flocken samlad <3 skönt med fredag och helg så ikväll blir det fredagsmys med lite tända ljus så mysigt nu då det är mörkt på kvällarna så ska tända lite ljus från partylite så det doftar gott här..

Blir nog att vi åker iväg en sväng då älsko kommer och köper lite snarra åt han och barnen så dom har nå götta framför tv´n ikväll, för min del blir det mina underbart goda hallon:P

Middag blir det kebab i detta hus jag tänkte äta kebab sallad och dom andra med  pitabröd!
Måste bara säga att nu har jag hittat ett kebabkött som verkligen var gott testade det för någon dag sen och både jag och älsko gillade det skarpt så var igår och köpte mer så vi har till ikväll.. Kan bara inte med den vanliga vita förpackningen som det står kebab på så sjukt äckligt smarkar verkligen urk och så är dom så tjocka.. Det här som jag köpt nu är som på kebabhuset tunna bitar och smakar som deras kött GÖTTANS värre var de iaf så då vet ni;)

Om jag skulle ta och ge Dilba lite mat och släppa ut Zally som ligger och snarkar så hon får gå pissa våran lilla löpfia men snart är det över för denna gång SKÖNT så man slipper alla han hundar.. Drygt en vecka kvar men nu har hon strax gått över värst perioden då hon vill para sig och det kan bli något:) Längtar tills jag får ta en kull på Dilba men är ju dock ett bra tag kvar, dom går så sjukt bra ihop hundarna riktigt roligt tillsammans har dom kan inte bli bättre! Tiden går fort och Dilba är hela fjorton veckor idag stor tjejen:P Hon har verkligen vuxit myket sen hon kom för då var hon verkligen en liten plutt..

Nej nu har jag inte tid att blogga mer ska gå byta en blöja på min minsta son sen ta och göra lite nytta här och släppa ut hunden, kanske t om förbereder salladen till middagen så har jag det gjort alltid bra med lite försprång;)

Hoppas alla får en mysig fredag för det ska jag ha med dom bästa i mitt liv!!



Fingervantar..

På morgonen starta jag, Albin och Zally som vanligt dagen med att skicka iväg dom stora till skolan med taxin och sen ut på våran morgonrunda säger bara fyyy faaaan så kallt det blåste höll på frysa ihjäl och ändå gick jag i rask fart som vanligt hade verkligen behövt mer kläder hade ändå jacka men halvkorta leggings och kan lova att benen var furusna redan efter halva vägen men tjurtig som man är bet jag ihop och gick mina 9km:P Nu är det dags att ta på sig fingervantar när man går så tidigt på morgonen för nu är då verkligen hösten här!!

Albin åkte snällt som vanligt i cykel/joggingvagnen men kastade av sig mössan hela tiden så till slut gav jag upp att stanna och sätta på han den så han fick åka utan, men som tur är så har han ju vindskydd då han sitter i den så blåste nog inte lika mycket runt hans skalle som runt min, nog för att det är rätt mycket korsdrag i min skalle förjämnan men idag var det dubbelt upp då det blåste så mycket ute också;)

Väl hemma gick jag in med Zally och tog ut Dilba då jag inte vill ha Zally ute när hon är i höglöpen och jag är i stallet och inte kan kolla henne hela tiden, hon vill verkligen dra från gården till någon hane hm och då följer Dilba med och vill helst inte ha dom båda efter vägen, så hon fick glatt gå in och sova så gjorde ett byte i bregottfabriken så Dilba fick komma ut och vara med oss i  några timmar där ute..

Albin har sovit som vanligt sin luch där ute i vagnen såg så skönt ut där han låg nerbäddad under filten när det blåste så kallt..

Nu håller jag på laga middag samtidigt som jag bloggar så hoppas på att inte maten bränns, väntar och längtar att älsko ska komma hem äntligen har han slutat..

När han kommer ska jag åka mot stan en sväng måste fylla på i frysen med mina hallon för dom är slut måste verkligen ha det som gotta framför tv´n på kvällarna om jag är sugen på nå..

Ne nu är det livat här som vanligt SYSKONKÄRLEK PÅ HÖGNIVÅ  så måste gå emellan nu så dom inte har ihjäl varandra..

På återseende mina vänner och fiender..

RSS 2.0