Carena Easy...

Härlig Torsdag mogrgon här i huset uppstigning 06:40 men var vaken redan före lillskiten vilket inte händer ofta.. Matilda har åkt med taxin i vanlig ordning till skolan och Axel är ledig från dagis.

Blir en tur till Luleå idag har köpt Albin en ny sulkyvagn en Carena Easy skönt ha en lite mindre vagn att ta med när man ska på stan och en som inte tar upp allt utrymme i bagaget.. Perfekt att ta premiär turen med den till IKEA imorgon.. Fastnade verkligen för den direkt jag såg den vill ändå ha en vagn som har stor korg under så de rymms någonting där och det hade den här..

Då var de väl dags att göra oss klar om inte älsko kan köpa den då han kommer hem slipper jag fara:) hade tänkt förberede middagen och göra bort lite inför morgondagen då Axel åker iväg så känner inte alls för att åka till Luleå så älsko får fara köpa den då han slutar kan jag ju säga redan nu eller så kanske inte:)

nu ge lillskiten gröt sen alla måsten som vanligt så får vi se om denna förmiddag slutar i stora staden..




Grattis!!

Fullrulle som vanligt på Långnäsvägen tider och rutiner som vanligt, fast idag är det ju ingen vanlig dag för är ju älsko pappa Emils födelsedag hipp hipp hurra!! Så blir att baka tårtan efter middagen så barnen får nå gott och smaksa på när de är kalas.. Har gjort dumlekrämen till tårtan vid luch och den måste minst vara fem timmar i kylen så blir perfekt göra den efter maten..

Gud så härlig vecka de här blev en kort sådan Axel är ledig från dagis imorgon för han ska åka med farmor och Erkki till Finland så tog ledigt så jag hinner packa hans väska och tvätta upp  kläder han ska ta med, så ha sticker på fredag med älsko på morgonen till Luleå för att lämnas hos farmor och sedan vidare till Finland.

Matilda har jag också tagit ledigt åt så hon får följa med mig, Albin, Tess och Leo till IKEA tänkte vad fan hon får följa med alla andra tar ju ledigt åt deras barn hit och dit för att åka till utlandet och fjällresor mm så tänkte då kan jag också ta ledigt får hon göra något skoj med mamma och lillskiten en dag:) De uppskattades kan jag lova, Nu har sessan gått ut till stallet och mocka till våra fyrbenta vänner så vi kan ha mys fika när hästarna gått in men måste ju (baka) först..

Har klurat och funderat på hur jag ska lösa allt med hästarna till de bästa nu när lillskiten börjar bli större och inte vill sova hela tiden som när han var en plutt, fick en idé som jag tyckte var super jag ska ta med mig gåstolen ut i stallet och ta på han ett par skor så kan han ha race i stallgången medans jag mockar åt hästarna om dagarna så jag får vara ute, han lär nog tycka de är skoj få ha race där och riva och slita i allt han ser:) så då var de problemet löst tyckte jag var väldigt smart som kom på den idén:)

Betalde just skatten på bilen de sved:/ men men hjulen på bilen går runt runt runt genom hela staden eller så inte kankse genom byn så är bara betala och vara nöjd, men vadå fick ju tillökning i börsen här omdagen så drabbar väl ingen fattig:P

Nu gå se vad stora A och lilla a gör..

Money :)

Puh äntlgen hemma upp och hoppa på morgonen fixa välling till lillskiten och frulle till Matilda och Axel sen körde jag dom till skola/dagis i vanlig ordning, sen var de hem en snabbis och ge lillskiten gröt för att sen pysa en blixtvisit till Luleå. Var till Doffi och bytte till större stl på lillskitens våroverall så han ska kunna ha den längre lite onödigt slänga ut pengar till ingen nytta..

Sen en snabbis förbi Icamaxi och hämta ut money som jag fått tillökning av på mitt konto HIHI välkommet bara så där inte illa de tackar jag för. Sen var de bara styra stjärnan mot skogen och hämta upp Axel på dagis stortjejen drog till sin bästa vän Emma så då tar älsko upp henne när ha slutar nice.

Fredag då blir de sprätta money igen då säger vi IKEA here we come again så nice!! Men då blir jag inte barnfri eller jo de kan jag väl säga då jag bara har en litenskit med mig, Matilda har skola och åker hem och inväntar älsko tills han kommer från jobbet fattar inte hur stor hon blivit när hon t om kan åka hem själv med taxin efter skolan! Axel åker till stugan med Farmor och Erkki så då blir de bara jag och lillskiten kvar hemma men vi pyser till Happis och IKEA med så klart bästa Tess och Leo.. Blir väl en sväng förbi finpajsar landet också och se om dom har några skor till lillskiten

kom på en massa saker jag behöver hm konstigt när jag ändå var där för en vecka sen, men Ikea där finns de väl alltid någonting man behöver skulle nog aldirg komma ut tomhänt därifrån!!

Nu har jag inget mer gojja att skriva så dags att förbereda middagen så vi får nått att trycka i ansiktet denna dag också..


Ps! Albin är ju nio månader idag <3 vart har dom nio månaderna tagit vägen?? känns som att han är sex.



Älskar..

Go morgon välden just skickat iväg sessan med taxin till skolan Axel och Albin leker förfullt på golvet tur han har sin storebror som underhåller han.. Albin älskar verkligen att leka med Axel men klart jag förstår de när han gör allt han vill.. Men nu har Albin börjat få egen vilja som tusan riktigt tjurig om Axel har en sak som Albin vill ha då blir han alldeles röd och tar i från tårna när han säger ifrån skitungen våran!

Tänkte göra ett ryck i köket idag och plocka ner dom svarta gardinerna och sätta upp vitt och fräscht så vårljuset kan skina genom lite tunnare ljusa gardiner, men jag måste dammtorka och putsa fönstrena först för ALLT damm syns blää då solen skiner in och inte snacka om fönstrena då solen lyser fyy så skitiga men mesta skiten sitter på utsidan så får vänta med utsidan ett tag tills de blir lite varmare fryser väl på fönstret så fort jag sätter dit trasan annars..

Vilken match igår oj oj tycker verkligen saik hade turen på sin sida för tyckte lule ägde förlägningen och spelade super bra men men bara ta nya tag och hoppas på vinst imorgon. Kanske blir att gå på hockey Torsdag igen hoppas hoppas vi får biljetter vill verkligen gå, så härligt tryck och stämmning de är i arenan alltså går inte beskriva med ord måste upplevas!!!

Gröt dags för Albin nu sen ska jag riva ner gardinerna så är de gjort och göra ett ryck och putsa fönstrena medans Axel får underhålla lillskiten, tur jag har hjälp hemma av mina två underbara större barn <3

Hoppas alla får en bra start på veckan känner själv hur vårkännslorna smyger sig på livet känns toppen just nu med både med och motgångar men då är livet som de ska inget går väl smärtfritt!!

Cerise och vitt!!

Lördagkväll och jag är äntligen klar med städningen hela dagen har gått åt till att pusta fönser dammtorka och fålla gardinerna.. Riktigt nöjd är jag nu över mitt vardagsrum så mysigt blev de när jag äntilgen blev klar. De sägs ju att en bild säger mer än tusen ord men kan inte hålla med i mitt fall kameran vill inte riktigt vara rättvis mot hur de ser ut i verkligheten..

Kom på en fix ide att sätta in spottar i hålen i tvbänken och vart riktigt bra tänkte lägga upp lite bilder men min kamera vill inte som jag, så fort jag tar bort blixten så blir bilderna lite gryninga men går ju att se iaf:)

Satte en liten färgklick på tavelisten


Maskroslampan ME LIKE!!

Gjorde om Lackhyllan till tvbänk med spottar i..

Ny vita fräscha krukor..



Hittade en tavla som passade in..

Till sist en liten färgklick på bordet..

Härligt sken från lampan och några av mina hjärtan i soffan..



LULEÅ

Go morgon alla där ute i vårt avlånga land dödstrött är jag men var uppstigning 07:00 i huset idag.. Var hemma tolv igår jobbigt köra sista biten tungt hålla upp ögonen väl hemma däcka jag så fort jag skalla kudden.. Men vilken match igår härligt med vinst igen roligt när man fick var på plats, vilket tryck i hallen alltså och inte ens snacka om när dom gör mål härlig stämning..

Nu sitter jag och funderar vad dagen har att erbjuda har beslutsångest på hur jag ska gör om jag ska eller inte?? Men hade verligen behövt åka till Luleå men känns tungt när jag just kommit därifrån känns det som, men vill verkligen ha mattan jag hittat men de är värt att tänka på.. Sticker kanske dit så jag passar in till älsko slutar så vi kan göra bort att handla i Luleå..

Matilda är som vanligt hos sin mormor/morfar tog ledigt från skolan så hon kunde åka dit igår kväll med mig när jag åkte till hockeyn inget hon klagade på direkt, men bättre de än att pappa ska måsta komma hämta henne idag när jag ändå skulle mot stor stan igår.. Så bara jag och grabbarna här hemma tror Albin just somnat om i sin säng..

Ska nog gå sätta på mig ett ansikte och fixa mig klar om de ska bli avresa! skötväskan måste också fixas och först frulle till Axel och gröten till Albin så kan jag sticka när de passar.

Ahh vad jag är nöjd med mitt vardagasrum blir så ljust och fräscht här inne, vitt och cerist slänger nog inte lite turkost och mörklila också men som sagt åter kommer med bilder nu dags att göra nytta..

Hoppas alla får en trevlig fredag!!

Vinst ikväll tack..

just kört dom stora barnen till skolan/dagis som vanligt så ser mina dagar lika ut man är som en taxi fram och tillbaka.. Nu ska jag försöka sätta Albin i sin säng med leksaker så jag kan ta mig en dusch, hade varit perfekt tid att får göra bort de nu när jag måste hämta Axel från dagis halv två så är bara göra ett försök och hoppas på att han ska vara nöjd..

Ikväll bär de av på hockey med Tess ska bli super trevligt många år sen jag varit på en match sist så nu är det dags, tackar älsko som fixat biljetterna<3 Och klart vi hoppas på STORVINST ikväll då så ge mig ett L ge mig ett U ge mig ett L ge mig ett E ge mig ett Å vad blir de då LULEÅ!!!!

Ne om jag skulle ge duschen ett försök hade varit nice och få göra bort de nu eftersom resten av den här dagen är fullspäckad med massa måsten och framför allt så måste jag sticka mot town så fort älsko kommer hem så jag slipper stressa..

KOM IGEN LULEÅ!!!

Friare..

Solen skiner och jag har kört dom stora barnen till skola/dagis tyst och lugnt har jag och Albin här hemma några timmar skönt för du ska jag ta tag i städningen på allvar i vardagarummet så jag får putsat dom här fönstrena och ta ner gardinerna..

vilken morgon de blev på Långnäsvägen släppte ut Benita och så var de en liten terrier friare på gården som känner att Zally är i höglöpen hm så vart lite besvärligt att släppa ut Zally med han springandes här så min nödlösning var att sätta in han i bilen, men nu alldeles just lyckades vi hitta ägaren tack vare att Madde känner en tjej här i Arnemark som visste vem som ägde den så slutet gått allting gått:)

Ne nu har jag en son kring benen som luktar go bajs så dags byta bölja då och sen ta tag i städningen. Men måste ju bara tillägga vilken match igår hooo har varken naglar eller nagelband kvar idag.. Imorgon ska ju jag och Tess på hockey ska bli riktigt skoj lite lyx med fribiljetter tackar och tar emot så bra att Emil jobbar på SSAB huvudsponsorerna som dom får gratis biljetter till alla matcher!!

Ne nu göra nytta hejs..

Fullt upp..

Nu har de blivit några dagars uppehåll med mitt bloggande har inte haft en minut över till att blogga har varit fullt upp sen Lödag morgon 05:15 då vi drog till Ikea jag och Tess. Vi hade en super dag men att tiden gick fort var i happis kl tio och åkte därifrån med verkligen proppfull bil kl.19 haha för att åter vända tillbaka kl:10 på Söndag ja ni läste rätt vart en tur igen dagen efter för att min malmbyrå den långa med sex lådor kommit in då:)

Hel nöjd är jag har bytt ut allt svart i vardagsrummet till vitt och äntilgen unnade jag mig att köpa min efterlängtade maskroslampa den är så FIN här var den hänger i vardagsrummet gjorde verkligen sig bra här inne, köpte även ett nytt vitt bord hit in och investera kuddar till soffan idag på Jysk med riktigt härliga färger..

Från Ikea på söndag kom jag hem lycklig efter att hela familjen tog sig en tripp dit så jag fick köpa malmbyrån med sex lådor (alltså den som har tre lådor på vardera sida) och i vitt så klart, den har jag ställt under trappen var som gjord för att stå där..

Nu återstår bara lite fix och gardin byten här i vardagsrummet sen är jag hel nöjd ångrar inte en sekund att jag gjorde vitt här inne för nu ska de inredas med färg så fräscht återkommer med bilder när jag är klar:)

Härliga Fredag

Gud vad skönt äntligen är de fredag som jag längtat det här har varit den längsta veckan på du gud vet när, men är väl så när man väntar till något då står tiden verkligen stilla. Men imorgon då är de min dag bara MIN gud så skoj och skönt de ska bli!! Kanske varit ett jävla skrivade om det i var och varannat inlägg så ni kanske är less på läsa om de?? Men de är verkligen uppskattat från min sida som är med mina tre barn 24/7 man behöver verkligen få egen tid känner att de är dags nu att få tänka på mig själv och ingen annan..

Men tyvärr är de svårt förklara för vissa som inte har barn som tycker att man skriver om sina barn och stör sig på de.. Men som sagt tvingar ingen att läsa min blogg frivilligt kan jag lugnt säga!

Nå ja vad har den här dagen att erbjuda längtar verkligen efter min karl inte ofta jag känner att jag verkligen vill att han ska komma hem men idag har jag en sådan dag iaf.

Blir in till stan och handla så fort han anländer hemma behövs fyllas på i alla skåp här likt ett ekooo kan man kalla de! Även in på banken och fördela miljonerna på kontot en sväng så har jag de gjort tills Ikea:)

Sen hem och ha fredagsmys med dom bästa blir nog taco fredag på Långnäsvägen ikväll..

Ne nu göra nytta ha en bra fredag för det ska jag ha!!



Oj oj nu är de nära!!

Go morgon just skickat iväg dottern på frilufsdag på Vallsberget! Undra vad jag och små grabbarna ska hitta på idag känner mig laddad för att dra igång något bakverk så de lutar nog åt de hållet, annars händer det nog inte så mycket denna dag.

Oj oj nu är de nära fredag imorgon och sen är de ju bara IKEA here we come för hela slanten som gäller för mig och min bästa Tess vilken dag vi ska ha så skönt utan både karl och barn, ingen som gnäller om att åka hem eller går en tre meter framför med händerna i fickorna och ser allmänt uttråkad ut.. Ne då blir quality time såå UNDERBART!!

Sen ska vi över till perkele landet en sväng också eller rättare sagt vi tar nog de först för efter en hel dag på ikea har man nog ingen ork åka på andra sidan gränsen och traska i små butiker..

Nu ska jag ta och lyfta röven ur soffan och göra något vettigare börjar väl med att ta mig en vända med snabeldraken och sen ser jag vad dagen har att erbjuda!!

Hoppas alla får en bra dag..


Utflykt..

Då var de Tisdag jag vill verkligen att dagarna ska gå fortare och att de ska bli lördag.. Ska sätta mig och göra en inköpslista på allt jag ska handla, känner mig precis som ett barn verkligen förväntansfull ..

Blir en lite utflykt för mig och små grabbarna idag svårt less på att bara sitta inne och snora, så vi ska strax börja göra oss färdiga och glida mot pite blir dollar och sen en sväng och handla lite.. Hatar verkligen att laga mat när de är halv tomt i alla skåp så nu ska de fyllas lite iaf, tänkte åka och stor handla på Fredag i lugn och ro då älsko kommit hem från jobbet perfekt då han alltid slutar tidigt på fredagar.

Även Axel har drabbats av den härliga förkylning men lika är väl att alla gör bort den direkt så är de gjort! Så blev inte något dagis för han idag som han verkligen ville åka till men förstår han inte kul bara vara hemma med mamma och lillebror han vill ju leka av sig med sina vänner.. Känner mig svårt less själv på förkylningen har varit utan lukt och smaksinne nu i fyra dagar och fortfarande har det inte blivit bättre så kan ju inte påstå att man har någon matlust precis, nå nu får de vara färdig gnällt för denna gång finns dom som har de mycket värre än en liten sketen förkylning..

Då vart de över för denna gång...

Då var sportlovet över för denna gång så nu är de invänta påsklovet som är om sex veckor och efter de så har dom ju sommarlov, nu rusar tiden verkligen fram svårt att förstå att de inte är långt till sommaren nu jippi:)

Just skickat iväg Matilda till skolan med taxin så skönt att ha skoltaxi så jag slipper köra henne dom dagarna inte Axel får vara på dagis då han bara är 15 timmar i veckan, men imorgon är det även dags för han att få fara leka av sig vilket behövs efter ledigheten är rätt mycket spring i benen..

Jag lyckades få lite egen tid igår kväll så jag snörde i färg i underhåret varm hasselnöt testade jag denna gång då jag varit så less på det röda som aldrig velat stanna utan runnit ur efter två tvättar och sett allmänt taskigt ut, så nu testa jag något nytt så få se hur länge den sitter då.. Hade velat ha en lite varmare brun åt koppar hållet men hittade ingen, den här vart rätt kall brun färg men de duger allt ser bättre ut än vad det gjort iaf.

Ne nu ska jag ta och testa min nya dammsugare som jag fick i pressent av kära mor och far då jag fyllde år för min andra kära snabeldrake har gjort sitt så behövde verkligen en ny tack!

Fick just ett samtal av min mor som tydligen haft magsjuka i natt GAAAAH vill verkligen inte ha de hit igen, men risken finns ju då dom varit hit när jag fyllde år på Lördag så nu har jag tryckt i mig tretton vitpepparkorn för att vara på säkra sidan de hjälpte då sist när alla fick magsjuka här förutom jag.. Men nu ska jag inte säga för mycket för då åker jag väl dit.

Nu får de vara färdig bloggat för denna gång ta hand om de minsta hjärtat som snorar och är bara allmänt gnällig inget är bra idag, blir en lur ute i vagnen för han idag så jag får lite egen tid för blir inte mycket gjort som de är nu..

Ha de gött..

Älskar verkligen denna bild:)


Sol inne sol ute sol i hjärtat sol i sinnet ...

Härliga Söndag solen kom tillslut snöat som bara den här på morgonen och de måste då börjat redan i natt med tanke på hur mycket snö de var på bilarna. Emil har varit och kört Matilda till sin bästa kompis på morgonen dom skulle tabba( bada i badtunna ute och rulla i snön) ha ha dom är inte klok lät ju inte allt för varmt men barn är barn och inget är omöjligt när de handlar om dom..

Albin sover ute i vagnen och får dra in lite friskluft här ute i skogen så han får lättare att andas denna förkylning verkar aldrig ge sig, nu har jag och Emil även åkt dit ingen smak eller lukt har man så tråkigt man har ju då inte någon matlust direkt känns som att tugga luft..

Nu sitter jag och inväntar att min stor kille Axel ska komma hem han har ju varit borta hela helgen då han åkt till farmor och till stugan och de har gillats:) grillat och varit ute, igår hade han visst åkt pulka i en backe hela dagen kan gissa att han sovit sött efter en full dag med spring i benen..

Ska hämta Matilda kl fyra från Emma och då sticker jag och sessan till Älvsbyn en sväng måste handla lite, ska även se om jag hittar någon rolig färg att damma in i mitt underhår är så sugen på hitta någon nyans i kopparbrunt, så hoppas jag hittar något jag tycker om för då ska älsko få hjälpa mig ikväll att vara frisör HIHI för behöver någon som hjälper mig att plocka upp allt hår så jag kan färga inte de lättaste med detta hårsvall:P

Nedräkningen har börjat längtar sååå tills jag och Tess sticker till Ikea på Lördag ska bli så roligt få fara iväg hemifrån och få egen tid och så klart nice att få umgås med bästa Tess i lugn och ro.. Så se upp för två shopping galna mammor lär ju sprättas pengar när två som är mer vild än tam släppts fria i paradiset:)

Då var de väl dags att gå se om min son vill vakna, inte för att jag tänkt väcka han men iaf se så han inte vaknat medans jag suttit och bloggat en massa gojja..

Tjo fadderittan fyra fingrar i f...an,
om inte tummen varit hela handen farit.

Ha ha vet att jag inte är normal, men har aldrig påstått nå annat..

HEJ RÅÅÅ!!


Då var den stora dagen över:)

Då har man blivit ett år yngre:P känns helt okej.. har haft besök av mor och far min, svärfar och hans fru, och bästa Tess, Henka och så klart sötaste lill killen i Luleå kommun Leo <3

Jag har varit så grymt besviken när jag blivit så förkyld och inte har någon smak på något jag äter:( jag som hade bakat en tårta med den super goda dumlekrämen fyyy vad tirst men jag åt ändå och försökte föreställa mig hur den smakade ha ha!!

Har lite blogg torka just ingen fantasi alls för jag måste stressa in i duschen så jag hinner tvätta ur blekningen som håller på fräta sönder mina sista hjärnceller:P så klart innan Mello börjar kan ju inte missa eller kommer ändå missa en del gaaah!!

Tack och hej!!

Morgon stund har guld i mun!!

Tidig uppstigning som vanligt här på Långnäsvägen lilleman tyckte vi skulle stiga upp 05.45 idag så då hoppade vi upp, eller vi mös några minuter i stora sängen medans han fick sin morgon välling men sen var de full fart inte vill han ligga kvar och mysa nå mer den tiden är förbi..

Nu bakas de här i huset som sagt imorgon blir jag yngre så måste ju ha något att bjuda släkten på.. Tycker jag bakat hur mycket som helst men frysen värkar äta upp de själv hm eller så finns de några skåpråttor i detta hus för hipps vipps så var några lådor tomma.. Så nu bakar jag tårtbottnar och när jag slängt lilleman i vagnen och skickat ut han på bron att sova för tänker inte ställa vagnen på gården för då lär de vara snöig för här värker det bara ner, nå då ska jag baka kärleksmums ytterligare en gång:) få se om jag orkar baka nå mer för har ju kvar långpanne bullan i frysen iaf så de får räcka eller?? nja jag får se.

Lilleman är på bättringsvägen fått inhalera han en gång på morgonen men inte alls lika hängig, men snorar och hostar som bara den gör han iaf.. Nå kan ju säga att det inte är lätt att baka här med han hemma för får springa mellan köket och där han är. Har ju ingen hjälp hemma av Matilda och Axel för dom har flytt  hihi.. Axel har åkt till farmor och kommer på söndag och Matilda har ju varit borta hela sportlovet och kommer hem imorgon, fy vad jag saknar min stora tjej så lätt ha henne hemma för hon passar lillebrorsan så bra <3

Nu dags att ta och ge uppmärksamhet till en kille som är sur för att dammsugaren inte gör som han vill.. Och de är val dags att se till tårtbotten i ugnen..

Ha en bra dag alla där ute i snör vädret!!

Söt som en anka...

Torsdag redan dagar/veckorna rusar iväg så nu är det bara en dag kvar av de här sporlovet som vi planderat att göra massa mys och roligheter, men de blev inget av då Lilleman blev sjuk nå ja vi får sikta in oss på påsklovet som är om drygt sex veckor om jag inte minns fel, då är de nog full snösmälltning och riktigt härliga tider!

Igår sprang bara dagen förbi åkte hemifrån kl tio och kom hem halv fem.. Säger då de tacka vet jag barnavdelnngen kmmer aldrig mer åka med barnen till Vc dom kan inte ett skig.. Kände mig så sjukt nöjd när jag gick ut därifrån efter besöket med Albin kände mig verkligen trygg, dom var verkligen kunniga i sin sak kollade igenom han från topp till tå, fick även hem en ny inhalations behållare så jag kan inhalera han hemma själv såå jäkla söt den var så nu ser han ut som en söt liten anka när han inhalerar fått premiär använda den nu på morgonen..

Hoppas på att förkylningen försvinner fort men hm känner av själv lite i halsen och det täpper i näsan och inget förvånar mig om jag nu också får de:/ men har man en liten som snorar hostar och nyser på en hela dagar så vore konstigt annars..

Nu ska jag ge lite tid till min son som vill leka här på golvet sen dags att göra ett ryck här hemma när det inte vart gjort nått igår då jag var borta hela dagen..

Bjuder på en bild på vår söta lilla anka, men desto sötare när han har den på och inhalerar:)



Då var det dags igen!!

Vad gör man när lilleman har så tungt att andas har inte så mycket val än att åka in igen och inhalera:( fyy hur han låter precis som en som rökt i sjuttio år bara väser från bröstet riktigt ansträngd är han stackarn.. Så nu blir de ringa sjukhuset igen och åka in!

Ska be få utskrivet bricanyl så jag kan inhalera han hemma själv med Nebunetten jag har hemma sen Axel var liten för då fick jag inhalera han varje dag, hade varit perfekt kunna göra de själv ät att åka in varje dag kostar ju att köra härifrån skogen. På tal om annat fick en smärre chock igår när jag tankade på jet 1 liter diesel kostade 14,04 helt sjukt och ändå kör man!!

Ne nu ta och ringa sjukhuset så vi får komma dit så de lättar för lilleman lider verkilgen med han..

Ha en bra dag alla..

<3

Fy så trist!!

Då var de Tisdag andra dagen av sportlovet hade hoppats på att alla i detta hus skulle få vara friska under lovet men så blev de såklart inte fy så trist! Albin är så hängig av denna förkylning han åkt på riktigt jobbigt se han ha så tungt att andas och snoret som rinner som älvor.. Fick avsluta dagen i stor stan igår med att fara till jouren och inhalera, han hade riktigt täppt i luftrören men efter 20min inhalering så släppte de SKÖNT!

Lämnade Matilda kvar hos mor/far hon ville stanna i stan några dagar så blir att plocka upp henne då de bär av till Leo´s som jag siktat in mig på i slutet av veckan så lill<3 hinner återhämta sig från denna skit.

Hade även bestämt date med sötaste Tess och hennes gullunge Leo igår så vi var och åt en smarrig buffé på Waldorf mmm den är helt super rekommenderas verkligen. Sen gick vi en sväng på stan så jag fick inhandla mig mina älsakde leggings nöter ut par efter par så grymt sköna att ha.

Men hallå döm till min förvåning så kunde jag lämna lill<3 hos mor/far utan en tår duktig kille:) hela tre timmar, sist gick det inte alls då var de krokodiltårar när mamma lämnade han, så känns så skönt om jag kommer kunna lämna bort han en stund när man verkligen behöver fara själv en sväng och inte kan ha med han på allt. Axel var också där men jag är ju så van att de aldrig varit några problem lämna varken han eller Matilda så kanske har varit lite bortskämd med de innan.

Nu ska jag försöka få någonting gjort här hemma men lättare sagt än gjort med en liten som verkligen inte är kry och bara vill vara i famnen och ingenting är bra..


Så grymt sugen ( bilden sen nyårsafton)



Förkylning...

Då var de lill<3 som åkt på en förkylning lider verkligen med han och så tungandad är han så blir att åka en sväng till apoteket när vi åker till Luleå idag.

Gammelmorfar har ju kommit till Mamma/pappa så klart han vill träffa sina barnbarn och barnbarns barn, Så nu ska vi göra oss färdiga här hemma så vi tar oss mot stora staden kring tio tiden, Matilda ska stanna någon dag hos mormor/morfar blir väl tills vi ska på Leo´s eller och promma på isen måste ta en koll på hur vädret ska se ut här i veckan och hoppas ju på det bästa så klart:)

Blir nog en date med Tess och Leo idag också måste promma en snabbsväng och införskaffa mig ett par eller två leggings ME LIKE!! Så jäkla skönt ha på både hemma och på färden:)

Ne nu var de slut för denna gång skriver bara en massa strunt strunt strunt så dags göra nå nytta som att ge mina barn frulle till att börja med.

Hoppas alla får en bra dag för de ska vi ha!!

God morgon!

Åter en tidig morgon här på Långnäsvägen de är härliga tider känner att man lever men vadå morgon stund har guld i mun eller så inte:P Albin hade sovit färdigt kl 05.40 så de var de bara stiga upp, men hade mina aningar om att det skulle bli en tidig morgon då han redan la igen sina blå 17.40 igår försökte verkligen hålla han vaken och försökte lyckas till halv sju men si de gick inte.

Nu har lill<3 blivit förkyld stackars liten men får hoppas på att de snabbt går över nu när vi har sportlov och tänkt åka till Leo´s en dag iaf och sen blir de även att promma på isvägen så hoppas verkligen att feber och annan skit håller sig borta!!

Nu verkar då Axel och Matilda vakna till liv så nu dags att fixa frulle åt dom och åter ta tag i plåten som jag lagt i blöt igår kväll tervligt med fastbränd ost hm.. Sen blir de ut i go vädret några timmar när de är John blund för Albin fixa och stöka på där, men måste även en sväng till Piteå och inhandla näsdroppar till han så han inte är så täppt.

Ne nu är de bara lyfta röven från stolen och göra nytta för här blir de då inga barn gjorda eller dom barnen är redan gjorda:)

Ha de göööt alla där ute!!


Mmm vilken härlig doft..

Hej alla blogg läsare solen lyser lilleman sover ute i vagnen själv har jag hunnit smälla ihop en bulla i långpanna och de luktar så gott här inne mmm.

Hade tänkte försöka hinna ta mig ut en sväng men trist när de alltid ska blåsa när de blir varmare.. Så blir nog ut en snabb sväng till stallet och sen in och förbereda middagen fläskfilé gryta står på menyn idag, tänkte även försöka baka nått mer för jag fyller år om precis en vecka idag så måste ju ha nått att bjuda på.

Hoppas på att börsen ska växa när jag fyller år men brukar alltid få pengar, perfekt för jag och Tess har inplanderat en HELDAG utan barn den 18/3 så Haparanda HERE WE COME fan så nice de ska bli
att få en heldag med min bästa Tess att vi ska njuta:) inga barn som gnäller inga blöjor att byta ingen att mata NE få sitta ner i lugn och ro och kunna äta sin egen mat vilket uppskattas och inte minst kunna gå på IKEA och inte ha några måsten!! Snacka om att man uppskattar lite när man har barn när man uppskattar att få åka iväg och hadla själv en dag i veckan, tur man inte har stora krav här i  livet för ni vet väl att de var värre för i tiden när folk hade hår i rööva hi hi.

Ne nu ska jag kila till tv´n och se tjejernas 3 mil hejja hejja Sveirge!!


Skin skin som den sol du är, låt hela världen se ditt vakra leende<3

SPORTLOV!!!

Fredag veckan bästa dag för alla eller kanske bara för mig:P vart en tidig morgon på långnäsvägen idag 05.55 vaknade jag av en glad kille som stod i sängen och surrade för fullt men en härlig blöja full med bajs. Puh kände mig verkligen inte ladda att byta bajs men yrvaken fick man yra till badrummet, men när man ser en glad liten kille så vaknar man till liv gode fort. Strax så var storebror vaken och storasyster likaså, just skickat hon med taxin till skolan sen när hon kommer hem så har vi SPORTLOV så skönt hoppas verkligen på go väder kommande veckan!

Strax dags för Albin att inta sin gröt tänkte själv slänga ihop en bulldeg ska inte vara så seriös och baka bullar om ni tror, ne blir min traditonella bulla i långpanna den är bäst MUMMA så gott. Tyvärr så ska den sparas för jag fyller ju år nästa helg ska sparas till släkten för ni vet släkten är ju värst :)

Sen är det nog dags för lunch till Axel och lilleman efter den är intagen beger vi oss ut i go vädret så jag hinner göra stallet medans lilleman sover och Axel är ute och leker. Blir nog en sväng till stan då Emil kommer hem måste ju handla nå gott till fredagsmys så vi kan ha mysss framför Lets dance!!

Ne fy för världens tråkigaste inlägg bjuder på några bilder om hur de kan se ut när man åker skidor! Så då vet ni hur vårat sporlov kommer se ut:)








Slutet gått allting gått:)

JIIHOOO

Ja nu var de väl dags att ta tag i sitt liv klippa sig och skaffa ett jobb nja inte riktigt så kanske, den 21/3 börja jag plugga känns rikgtigt skoj faktiskt äntligen har jag tagit mig i kragen och gör de jag på börjat men hoppat av när jag blev gravid med Matilda och det är ju dock tio år sen nu hm tiden rullar iväg. Så nu ska de pluggas ska först läsa naturkunskap B för att sen ta tag i matte B gaah den gruvar jag mig verkligen för ekvationer är inte riktigt min grej men måste jag så måste jag.

Måste ha dom ämnena för att kunna söka in till ssk alltså sjuksköterska, kan hända att de är fler ämnen jag måste kompletera men de skulle hon åter komma med. Men som sagt känns riktigt skoj så har ju si så där fyra års pluggande framför mig om jag ska nå målet ända fram.

Ja då blir man syster Ronka då som jobbar tillsammans med doktor balla kankse "ha ha" de där lät ju lite väl men jag och min sjuka humor hm svårt fall doktorn grät patienten avled:P

Ne men som sagt blir mycket plugga men måste ju först läsa ämnen som jag inte har för att kunna söka in så ska läsa ett ämne i taget på distans när jag har Albin hemma ännu så blir lite väl att ta vatten över huvudet om jag ska läsa matten också så belsuta mig att de blir bäst läsa ett åt gången.

Nu göra lite nytta blir in till Piteå en sväng då barnen hämtas och låna mig en bok så jag slipper köpa dom perfekt har inte lust slänga ut 500kr för en kurs naturkunskap som är från mars till juli.

Ha de gött alla blogg snokare:))


Härliga tider..

Då var de snart sportlov för barnen och jag längtar gud så skönt slippa alla tider och måsten med skola/dagis en vecka. Ska bara njutas av goo vädret som är och tydligen ska vara nästa vecka oxå härliga tider!!

Hade tänkt ta oss till Luleå någon dag under lovet och gå på isen ut till gråsjälören eller vad de nu heter eller hur de nu stavas, Matilda och Axel ska få ta med sig skridskorna och jag knatar med Albin i vagnen självklart ska ju Zally oxå med, ta med lite lunch bestående av traditonella limpsmörgåsar med ost/skinka och härlig varm chocklad i termosen:) Så om någon känner att dom vill följa så är de bara plinga.

Tiden går framåt för fort Albin är nu åtta månder han sitter, kryper med en fart som bara den så kan inte säga att de är lugn och ro här nå mer får passa han hela tiden för han hinner överallt och ingenstans. Han har även börja ställa sig mot alla saker han bara kan men bordet i vardagsrummet och tvbänken är favoriterna, de farliga är att han glömmer att han står och släpper mitt i allt och faller baklänges på golvet, fy huvva man är så rädd att han ska slå sig hårt när han slår huvudet för det mesta.

Han har hunnit dra en vurpa sittandes på morgonen när han skulle ta katten och den flytta på sig:( pang sa de och han börja blöda ur munnen stötte överläppen mot golvet så nu har han en fin liten fläskläpp och mer lär de bli.

Ne nu ge lite tid till min son som är less att mamma bloggar!!
Gullungen Grrr:)

Min vacker tjej när hon skulle på disco!

Axel eller var de pappa upp i dagen:)

RSS 2.0