Piss väder..

Ja de är rätta orden för vad det är ute så trist vart är den så kallade sommaren?????? Men de sägs ju om maj är kall att sommaren ska bli bra så då väntar jag och hoppas på att det stämmer! Jag och Albin trotsade regnet och tog oss våran prommis i vanlig ordning, inget har väl hindrat mig förr men gick faktiskt bra vi hade turen med oss att det inte vräkte ner det små dugga hela tiden men var ändå rätt skönt med lite regn då man blir varm när man rör sig.

Albin somnade direkt vi gick i väg han bara ut på vägen och hundra meter bort så sussa han sött gubben.. Både Matilda och Axel fick åka med taxin till skolan/dagis på morgonen då Emils bil gått sönder är han tvungen ta min till jobbet så jag blir sittande här och tar mig absolut ingen stans, kan ju inte precis promma till dagis och läma/hämta han då det blir 1,3mil fram och tbx.. Tur var de ju då att han fick åka med för han får egentligen inte åka fören tills hösten då han börjar sexårs, men det fanns plats för han båda vägarna så det var inga problem som tur var så han får leka av sig lite men det blir  bara idag sen får han vara ledig för är ju kort vecka..

Skönt att älsko bara jobbar imorgon och sen är han ledig och börjar först tisdag till veckan igen så SKÖNT få ha han hemma många dagar blir det lite lättare med allt här hemma..

På torsdag sticker vi till kalix och hälsar på Sandra med familj det ska bli trevligt få komma hemifrån en stund och se något annat än Arnemark:P Blir nog kanske även en sväng och hälsa på Sebbe om han är hemma..

Ja nu får jag sitta här och vänta tills älsko slutar för att kunna åka och hanlda med får sticka så fort han kommer så slipper jag göra det någon annan dag i veckan skönt få göra bort de idag...

Albin traskar på för fullt här fattar inte att han börja gå så fort, dom brukar ju som ta något steg och sen brukar det ju vara lugnt innan det är dags på riktigt men inte det inte, han började gå direkt från det att han tog sina första steg går bara bättre och bättre och lådorna är hans stora favorit så dags att sätta dit spärrarna jag köpte på ikea..

Ne nu har jag väl kladdat nog här i bloggen behövs göras lite nytta här inne just startat en tvätt som vanligt så nu blir det väl draken som är den andra dagliga sysslan..

Bjuder på en bild! hans tuffa trampbil han fick i dop pressen av mormor/morfar:)



Äntligen sol!!

Solen lyste in i sovrummet på morgonen då Albin stod upp i sängen och tyckte mamma skulle stiga upp kl 06.15 så då var det lätt att sitga upp även fast jag gärna hade sovit någon timme till för var en hel del grus i ögonen kan jag säga:P


Skickade Matilda med taxin till skolan och sen gick vi på prommis jag och grabbarna självklart var ju Zally med. Vi gick runt Arnemark och stannade till vid pölen så Axel fick leka en stund innan vi traskade vidare.. Solen brännde stundvis då det var vindstilla så njöt det gjorde jag..

Sen när vi kom hem vaknade Albin men hade ändå sovit bra två timmar blåste han iväg, nu har jag hunnit plocka och diska här, tagit fram en kyckling som jag ska mumsa ikväll övriga familjen blir det köttbullar och makaroner för.

Nu kom min stora tjej hem från skolan så nu ska jag se vad hon har med sig, dom har ju fått tömma deras bänkar idag fatta bara fem skoldagar kvar sen har dom sommarlov de närmar sig med stormsteg!!

Nå nu ska jag prata med min sessa och sen ta ett varv med draken innan jag tänker slå ner röven i soffan en stund  innan plikten vid diskbänken kallar då middan ska lagas!

Hejpa hej!!

Hurtta hurtta..

Morgonhurtten avklarad skönt ha de gjort känner mig slut i kroppe efter rundan vart så seg då jag kom hem.. Nu väntar jag och Matilda på att Helene ska komma hit det är hon som varit ägare till en av våra hästar Rosie som är Matildas.. Så Matilda håller på gnälla ihjäl sig om när hon kommer hon längtar så:P

Undra vad man ska hitta på till middag idag har inte en susning just nu men får väl klura på de är ju dock några timmar kvar tills den ska lagas..

Trist väder är det ute som vanligt blåser de SVIN KALLT vart är värmen??????? less på de kalla gråa men tyckte jag hörde att de skulle bli sol imorgon iaf hoppas, är så trist vara ute i det här vädret man kan ju då inte säga att man känner sig varm iaf men men sommaren kommer väl får jag hoppas, skulle väl bli lite varmare nästa vecka men det är ju en vecka bort:/ så det hinner väl ändras innan den veckan är här!! Nå det spelar nog ingen roll att jag sitter och skriver här som ett bitterfitta hjälper nog inte vad väderguden tycker så bara vänta och se:P

Söndag är verkligen min värsta dag nog för att man kan ta det lugnt men tycker ändå inte om denna dag, trist när man vet att det är måndag dagen efter och alla måsten är här igen! Men nu är det inte länge kvar till sommarlovet dom har elva dagar kvar till lovet är här gissa om det ska bli SKÖNT!!

Matilda får sommarlov 9 Juni på torsdag så är dom ledig fredagen härligt jag längtar så tills vi slipper stressa upp på morgonen och passa tider, plus att jag inte behöver väcka Albin när han sover sin skönaste sömn för att hämta dom.. Ne helt klart så behövs ett lov nu med en massa sol och bad, vi lär ju bosätta oss i pölen här i Arnemark då det är bra väder..

Nej nej nu var det väl ändå färdig bloggat för denna gång, nu ska jag gå rasta musslan känner att de trycker på i blåsan:P

Tjaoooo!!

Fin besök..

Fin besök från Kalix har vi haft idag trevligt värre Sandra med familj och så har våran egen Sebbe också varit med.. Dom åkte väl hem för en timme sen men är ju inte länge tills vi ses igen då vi ska på besök till kalix till helgen eller i slutet på veckan..

Hur ska man göra när man längtar till något och är precis som ett barn när det är julafton, hm dessa veckor fram till Juli kommer vara som ett helt år för jag längtar såååå!! Men jag får bita ihop tänker skriva ut de när allt är klart och bestämt om de inte blir ändrade planer:P men det hoppas jag verkligen inte att det blir!

Nu har jag just kokat mig några ägg som jag ska trycka kommer väl vara som en höna snart efter alla ägg jag trycker i mig.. Jag och Zally tog oss en hurtt på morgonen var tidigt i farten lovar att vi var själv som rörde på dököttet, halv nio på morgonen och i spöregn men född tjurig alltid tjurig men måste säga ingen har väl dött av lite regn var faktiskt riktigt skönt om jag själv får säga..

Cruising är det ikväll också i Luleå många år sen var det jag var på en cruising sist tror bestämt det är tre år sen, men inte för att det lockar i detta tråkiga gråa väder så jag ska mysa ner mig i soffan under filten då barnen somnat och bara njuta av tystnaden..

Då var det väl dags att äta äggen som borde ha svalnat lite nu då så man får lite proteiner i kistan..

Puss å heeej!!

LÄNGTAR!!!!!

Jag längtar så jag håll å döööö men får hoppas tiden går fort:) Allt är inte klart och bestämt ännu så berättar mer om det sen:P

Ja då var de äntligen fredag eller nästan lördag kan man ju säga, har kommit hem för en stund sen har varit och sola riktigt skönt var de frös nästan då jag låg där och halv slumra gjorde jag också..

Imorgon får vi ju besök från kalix Sandra, Benne och Sebbe ska komma på besök ska bli riktigt trevligt var länge sen. Så blir uppstigning tidigt för mig så jag hinner hurtta innan dom är här redan 09,00 skulle dom åka från kalix så vette tusan vilken tid jag ska hoppa upp men det blir nog bra iaf även om dom nu skulle hunnit komma innan jag är t bx..

Grillade ikväll riktigt gött blev de, men hade ju sån tur så precis då jag skulle börja grilla öppnade himlen sig och regnet öste ner hm blöt var jag men som tur är har man ju ett lock till grillen så det gick hur bra som helst och middan blev lyckad:)

Albin har blivit så duktig på gå! nu knallar han hela tiden ställer sig upp själv nu också och bara börjar knata söt plutten <3 så nu kan man säga att han går även fast han rammlar och måste ställa sig upp och börja om, han har gått jätte långt nu flera dagar utan att falla, idag gick han från vardagsrummet till köksbänken och från vardagsrummet till ytterdörren sååå duktig!! På söndag är han hela elva månader gaaah fatta nästa månad blir han ett år!! Ja de är ju jag som varit hemma med han hela tiden men känns verkligen inte som att han blir ett år!

Ne nu ska jag börja göra mig klar för sängen så jag orkar upp i tid imorgon..

Natti natt alla där ute...

Stresssss

Puh kan inte säga annat inte lätt att vara mamma alla dagar! Idag är en dag med en massa stress om man ska hinna med allt innan alla måsten, morgon hurtten har jag då hunnit göra kommit hem för en stund sen riktigt skönt var de iaf, och Albin sover som vanligt sött ute i vagnen men måste nog tyvärr väcka han på en stund då jag måste vara 13.15 på skolan då jag har utvecklingssamtal med Matilda och hennes fröken, sen direkt efter så har jag på dagis med Axels fröken men skönt att få göra bort det på samma dag slippa tänka på de..

Matilda är ledig idag då dom har utvecklingssamtal hela dagen lärarna med alla föräldrar så då har hon fått en läxa att göra två goda gärningar hemma och hjälpa till med nått, så hon ska mocka till hästarna sen så har hon dammsugit och varit barnvakt åt Albin medans jag körde Axel till dagis, tänkt vilken stor tjej jag har som kan vara hemma själv med minsta brorsan så härligt när hon är så pass stor mycket hjälp har jag av henne!

Puh känner mig helt uppe i varv vet inte riktigt varför men är väl för att jag vill hinna med så mycket som möjligt innan vi måste iväg, har då hunnit starta en tvätt och en disk så då är de klart tills vi är hemma igen, men måste ju hinna hänga ut skiten också men får väl göra de då jag är hemma igen kan ju inte stressa maskinen direkt:P

Sen då älsko kommer hem ska jag pysa iväg en sväng inhandla ett kraftigare foder åt Zally då hon prommar med mig så mycket så hon inte bara blir skin och ben, ska även köpa klass köttkorvar så jag kan blanda ner i hennes mat så hon får i sig nog med proteiner och fett för nu ska vi kroppsbygga hennes kropp så hon bara blir muskler ha ha fast det är hon ju redan:)

Ne skämt och sido så måste hon ha ett krafigare foder så hon inte går ner i vikt.. Hon verkligen älskar att fara ut fast idag fick hon vila hemma med Matilda då jag gick för hon behöver få någon vilodag i veckan iaf.. Gråtit bakom dörren hade hon gjort då matte gick och gissa om hon var glad då jag kom hem:)

Ja då måste jag väl gå väcka stackars Albin så han hinner lunch innan vi måste åka, inte lätt att vara mins i familjen och måsta hänga med hit dit kors och tvärs jobbigt när jag måste väcka han oftast när alla tider för hämtning mm är just i hans sov tid! SUCK!!!!!!!

ÄNTLIGEN!!!!

ÄNTLIGEN har vi fått tillbaka internet har varit utan sen Lördag då åskan slog ut de!! Sjukt vad beroende av datorn man är alltså..

Hat väl inte hänt allt för mycket sen jag bloggade sist, mitt liv ser ut som vanligt med alla måsten har fått kämpa nu i en vecka för har verkligen stått still på vågen gaaah! Men på morgnen hade jag gått ner över natten härligt får hoppas de börjar röra på sig igen!

Nu ska jag äta min sena lunch så jag får nått i magen fast känner mig inte hungrig men måste ju äta lite iaf så har värmt bacongratäng min favorit som jag gjorde igår MUMS!!

Trist väder är de verkligen hoppas på att de drar bort stormar och är mulet kommer väl nå regn snart så hoppas på att inte åskan kommer och slår ut internet igen får passa på att använda det nu vet ju inte när de försvinner igen:P

Nå nu äta lite så kistan får nått att arbeta med!!


Härliga Fredag!!

Ja de sitter härligt med fredag idag helgen är här SKÖNT slippa tider och alla måsten:P Kommit hem för en liten stund sen varit och hurtta min vanliga runda härligt med sol med blåste som fan så hade motvind som bara den men bra då kanske de brännde lite extra hihi.. Just nu sover Albin ute i vagnen han var vaken nästan hela vägen somnade väl en km hemifrån, men de var perfekt för nu har jag hunit göra bort en massa här inne för nu väntar jag på älsko så jag kan sticka och handla då han kommer hem.

Tar nog med mig Matilda så hon och jag kan åka i lugn och ro, skönt lämna doma andra hemma blir då grillat här ikväll jag är så sugen så satsar på grillspett idag.. Om jag hinner och tiden finns tänkte jag ta mig en hurrt ikväll för blev inte så igår känner att jag vill gå ikväll för kunde inte gå som jag ville på morgonen då Axel var med och cykla och jag måste passa han för alla jävla BILAR OCH LASTBILAR så vill ut på en egen runda.. Men annars blir de ju egen runda imorgon då jag vaknat för ska gå SJÄLV DÅ!!

Nå står still på vågen just nu gaaah men bara kämpa vidare och hoppas på att den rör sig snart och mycket:P Nej nu måste jag gå ut och se om lilleman har vaknat så jag får luncha han..

Ha en toppen fredag alla vänner och fiender där ute!!

Myssss!!

Var verkligen trist väder när jag steg upp så gjorde klar barnen till sitt och körde iväg dom, så nu tar jag och Albin bara en mysdag här inne känns som evigheter sen jag tagit det så här lugnt men känns skönt har som inte nått att göra här hemma för allt gjorde jag igår, men som vanligt så behövs det ju dammsugas och annat små plock.. Jag har just tagit fram en kyckling som jag ska laga och äta till middag tänkte göra något med wokgrönsaker få se vad jag hittar på för nå smaskigt..

Ska strax lägga lillen i säng så han får vila ser att han börjar gnida ögonen så är nog dags strax. Jag har ju helt glömt bort att skriva här i bloggen att han börjat traska:) så jäkla söt när han stapplar omkring går bättre och bättre för varje dag, han går ju inte hela tiden men ibland men mycket mellan vbordet och tvbänken och sofforna, sen ställer han sig även och går mitt på golvet brukar gå från kylskåpet till diskbänken och det är ju ändå en bra bit för han:) Säger bara puh nu blir det än mer fart här på Långnäsvägen framöver för ser redan nu att han kommer bli en som klättrar överallt..

Tänkte ta mig en prommis ikväll då älsko kommer hem för regnet skulle ju dra bort till kvällen, så känner jag för att hurtta så sticker jag en sväng då, fast jag är ju den som vill hurtta dirket från morgonen känns som att de ger mest då, även fast det säkert ger nått att gå på kvällen men vet ju själv att de ger mest på morgonen innan mat hunnit äta..

Nå nu ska jag mysa en stund framför tv´n med Albin och sen sätta han och sova lunch då ska jag själv passa på att äta min lunch i lugn och ro slippa springa runt huset med mat fulla käften för att se var han är och vad han gör:P

Hoppas på en SOLIG dag imorgon och då är de ju härliga FREDAG igen!!

Ena dagen är inte den andra lik..

Ja då har halva den här dagen sprungit iväg och ena dagen är inte den andra lik, igår var jag inte alls på humör var totalt slut i kroppen och hade ingen energi till nått alls var så sjukt trött i hela kroppen.. Idag har de varit helt tvärtom vaknade tidigt och var full av energi och har hunnit med massor innan jag var tvungen hämta Axel från dagis..

Började morgonen som vanligt att fixa barnen klar för sitt dagliga sen hem och gröta Albin som vanligt och sen ut på hurtten som vanligt sen har jag hunnit diska tvätta dammsuga och lite där till innan Albin vakna och det var dags att luncha han och sen hämta Axel från dagis..

Nu sitter jag bara ner med barnen här i vardagsrummet och ser lite barntv skönt att andas en stund, ska strax börja med middagen så har jag gjort bort att förbereda den så de är klart att äta då älsko kommer hem.. Blir en solning för min del ikväll då alla måsten är gjorda och barnen har hoppat i säng om jag nu inte smiter tidigare, men är som skönt fara iväg när dom somnat och kvällen är fixad hemma.

Nu kom just min sessa hem från skolan dom har haft sista badet idag för terminen fatta härligt sommarlovet närmar sig med stormsteg JIIHOOO.. Fick just hem papper om utvecklingsamtal på både skola och dagis tur att jag fick samma dag med både Matilda och Axel så har jag det gjort på samma dag, t om tider direkt efter varandra härligt:P Få se hur de går att ha med sig Albin på samtalen han lär ju bli less att sitta still men de löser sig nog..

Ja nu känner jag att de är färdig bloggat för denna gång, har en liten son som LUKTAR som en hel karl i sin byxa så har nog nå roligt att byta nu:P

Nå nu gå byta BAJJJJS!!

Bläää

Jag säger bara bläää så känns de idag tråkigt väder och jag har ingen ork eller lust till något, skulle gå promma på morgonen men kände när jag gick i väg att min kropp verkligen sa ifrån kanske var dags att ta en vilodag känns verkligen som de så promma bara en bit så Albin skulle somna och sen vände jag hem, man kanske ska lyssna på sin kropp ibland?! Så nu får de bli en lugn dag idag..

Känner mig så seg har massor jag skulle behöva göra här hemma men kommer mig inte igång med nå bara slöar i soffan, men ska jag erkänna så är de jävligt skönt och i detta pissväder och nu tänker jag ha en sån här dag mina måsten får vänta tills ikväll eller imorgon jag vet att jag överlever om jag inte håller igång som en idiot alla dagar:P

Ha ha på tal om nå annat så står Albin som klistrad framför tv´n de är ju dagens visa på barnkanalen och han älskar när dom sjunger så han står och försöker ta på dom genom tv´n så söt:) Då var de väl dags ge han lite lunch innan vi måste åka hämta Matilda och Axel från sitt fast de är först halv två..

Hm den vanliga frågan vad blir det till middag idag då?? ja de får bli en senare fråga för nu ge Albin lunch..

Måndag hela dagen!!

Åter en ny vecka med nya möjligheter får man hoppas, Jag skulle ju ha en vilodag idag men icket gick ju de var tvungen ut på min vanliga runda på morgonen knäpp som man är:P Men för jävla skönt var de då jag kom hem och hade varit.. Axel trampade på så duktig son jag har en mil är inte illa för hans små ben och dryga sex år, men han tycker det är riktigt skoj få cykla med och få cykla iväg och inte bara hemma på gården!

Sen har vi hunnit vara iväg och handlat vilket behövdes så nu har jag snört in bacongratängen i ugnen sååå GOTT de är och så klart är de ju också lchf..

Nu väntar jag på att älsko och Matilda ska komma hem hon åkte som vanligt till en kompis efter skolan. Å vad jag längtar till sommarlovet vet att jag gnällt om det tidigare men hoppas verkligen dom är veckorna springer iväg känner att jag är less på alla måsten var eviga morgon, behövs verkligen ett lååångt och skönt lov nu skynda skynda.. Men veckorna rullar ju iväg så snart är vi där och värmen vart är den fy inte alls någon värme i luften brrr.. Men kanske bra att inte värmen kommer för fort för brukar ju sägas om våren blir jätte varm och maj månad så blir det en kall sommar, så om man ska lita på de så måste de ju bli en super sommar:)

Ne nu ta och sätta mina broccoli i vatten så dom blir klar samtidigt som gratängen jag är hungrig så ska bli riktigt gott med nå krubb i kistan..

På återseende....

Söndag..

Lite mer än halva söndag har gått nu då och älsko har just farit med Albin och möta upp farmor i Ernäs för att hämta Matilda och Axel. Själv har jag hurtta på morgnen nu har jag hunnit diska tvätta tagit en sväng med dammsugaren plus vikt undan alla tvättade vinterkläder och fått hänga bort dom för nu vill vi ju inte ha mer snö så fram med alla sommarkläder istället:)

Satte mig just och ska fösöka få nått i magen värmde lite rester från igår så äter bara torskgratängen som den är mmm orkar inte ställa mig och göra nå grönsaker till de får jag göra till middan istället:P

Grått och trist är det ute och imorgon väntar dom regn om jag förstod de rätt:( men samtidigt bra för de behövs så gräsmattan blir grön är så brunt och trist ute nu så vatten måste komma.. Och perfekt om de regnar imorgon så jag tvingas ha en vilodag minns inte när jag haft senast om det är dryga två veckor sen så är nog dags för en vilodag, men problemet är att jag har så svårt stanna inne nu när jag väl fått in mina rutiner, och sen så har de ju varit så bra väder så varför ska jag då sitta inne när jag kan röra på mig istället har ju inte så mycket annat för mig på dagarna så är så skönt komma ut och göra nått, samtidigt så får Albin också friskluft och sussar sin lunch i vagnen så ja finns bara fördelar:)

Imorgon så står det handling på mitt schema är ett måste behövs fyllas på lite här och där.. Kan ju inte säga att de är billigt med en massa grönsaker så SJUKT dyrt de är, men nu går vi ju mot sommar och då blir ju allt grönt billagre perfekt:)

Nepp nu ska jag göra mer nytta här innan familjen är tillbaka..


Hungrig..

Ja det är vad jag är väntar på att middan ska bli klar här blir det torskgratäng och wokgrönsaker för min del älsko och Albin får ju pottisar till..

Härligt med Lördag en till ledig dag innan allvaret börjar igen med rutiner och dessa tider som ska passas men snart är det sommarlov som jag längtar fyra veckor kvar JIIIIHOOO tror bestämt att jag längtar mer än barnen:) Ja när jag skriver om barnen så är dom ju i farmors stuga och kommer hem imorgon dom har det nog mysit där ute med dom kan jag tänka mig, hoppas bara på att dom sköter sig och inte har så mycket krig för sig som dom brukar ha lätt för, ni vet den så kallade syskonkärleken som ständigt kommer upp:P

Vad annars då nå händer och fötter inte så mycket som vanligt för min del jag är ju då mest hemma hemma hemma och åter hemma.. Och är jag inte hemma så är jag ju då så långt bort som på min prommis det är väl det längsta hemmifrån jag är under veckorna.. Kan inte minnas när jag varit hemifrån senast för i veckan har jag då bara kört barnen till och från skolan/dagis WOW..

Ne nu ska jag gå laga mina wokgrönsaker innan övriga maten är klar, senare blir det schlagermys med mina bästa här hemma<3 men lillskrutten hinner nog somna innan det börjat och jag hinner nog slockna innan det är slut så då går det ju jämnt upp:)

Hoppas ni alla får en super bra kväll vart ni än befinner er i vårt avlångaland..


Bara inte orkat..

Ja exakt har bara inte orkat knappara i bloggen nått men nu måste jag väl lyckas få ner några rader.. Jag är så glad äntligen börjar mina fötter hela efter ALLA jävla skavsår men har lite kvar bakom ena hälen men kan äntligen använda mina nya skor utan större bekymmer ÄNTLIGEN!!

Imorgon åker Matilda och Axel till stugan med farmor över helgen så då blir vi ju då själv igen kan vi kalla de för Albin är ju så enkel så är som att vara barnfri:P

Få se vad helgen har att erbjuda blir nog Luleå en sväng på Lördag och hitta på nått känner verkligen att jag vill åka hemifrån och göra nått..

Ne nu orkar jag inte knappara här nå mer ska gå och packa barnens väskor så har jag de gjort!! Sen en skön dusch..

Heeejs...

Känns som sommar!!

Viket väder känns verkligen som att sommaren är här men tyvärr så verkar det som att värmen bara kommit för en dag, ska även vara sol imorgon har jag hunit titta på nyheterna fast inte lika varmt men den som lever får se..

På morgonen skickade jag Matilda med taxin till skolan sen var de bara gröta Albin och ge frulle åt Axel sen drog vi ut på prommis som vanligt, alltså vilket väder de var så härligt kunna promma i linne riktigt varma vindar blåste de.. Vi gick runt Arnemark och stannade till vid våran pöl där vi brukar vara och bada på sommaren så jäkla fint det är där med grillplatser bänkar och gungor och lekställningar åt barnen ja helt enkelt perfekt är de där!! Axel fick ta en liten pause där och leka en stund samt att vi hade ju packat med festis så han var riktigt nöjd över våran prommis idag:P

Nu har Albin hunnit ta sig en liten vila han var så trött så hade inte så mycket till val än att lägga han en stund, inväntar älsko gör jag så jag kan springa ut och hänga tvätten och ta in det som redan är tort så härligt hänga ut de torkar så super fort.. Sen är det väl dags och börja med middag jag ska laga laxfile med västerbottensost.. Barnen har redan ätit sin middag så blir jag och älsko som ska avnjuta laxen..

Ja de var väl allt för denna gång känner att jag inte har så mycket att skriva då ena dagen är den andra lik händer och fötter inte så mycket annat här förutom att de rör sig åt rätt håll på vågen härliga tider!!

En månad idag!!

Ja som skrivet en månad idag har jag varit sockerfri jiippi åt mig själv måste ju ge mig själv lite beröm hihi!!

Tidig uppsitigning idag 06.25 såg jag ett stort smile och ögon som tindra och vem blir inte pigg av de plus att solen sken från en klarblå himmel. Har hunnit vara på min promenad tog milen idag jag och Zally var så skönt gå i solen jag verkligen NÖJT av vädret och hade kunnat gå en mil till som det kändes. Nu väntar jag på att pappa och Matilda ska komma från grans nu tog dom rätt dag:) Även så väntar jag ju på Axel som kommer från fasters stuga men vet inte riktigt när tror nästan det blir mer mot kvällen för dom vill nog vara ute i de härliga vädret..

Ja nästa helg verkar det som att både Matilda och Axel blir borta igen svärmor ringde igår och ville att båda skulle komma med dom till stugan till helgen så få se om de blir båda som åker eller bara en vi får se hur de blir, ni vet så kallad syskonkärlek dom har rätt lätt får att gorma och bråka så jag gav som förslag att hon bara skulle ta Axel för de blir nog lugnast så slipper dom med gorm.. Men men är ju inte helg ännu så bara vänta se hur de blir!

Nu ska jag ta och byta blöjan på skitungen och sen ska vi ta och gå ut igen och se hur det går för älsko som är och fäller björkar bakom stallet så vi får mer ved puh då blir de ändå mer att trava och kapa, men de tackar man och tar emot då det blir vinter och kallt när man inte behöver köra på el för de om nått är inte billigt, så tacka vet jag ved även fast det är mycket jobb med de..

Tomt igen..

Ja då var de tomt här hemma igen bara lilltrollet hemma! Axel åkte igår med faster och kusin Oscar till deras stuga och kommer hem imorgon, fått en massa bilder från dom och han är hel nöjd det körs fyrhjuling på högnivå som dom har nog riktigt skoj och han kommer att massor att berätta imorgon då han kommer hem:)

Matilda åkte precis iväg med pappa/morfar till storstan hon ville verkligen inte vara hemma och skulle  med han.. Hon kommer ju då också hem imorgon efter de dom varit på djurensdag på grans, pappa hade tagit fel på dag och trodde de var idag så han var och hämta Matilda vid kl tio och åkte dit, ha ha dom blev lite snopen då det inte var nå folk alls där och förstod då att det inte var något:P Så då får dom åka imorgon igen och hoppas på att de då är:)

Riktigt paff blev jag då på morgonen när jag skulle gå och promma och älsko följde med, men var riktigt trevligt med sällskap nog för att de inte riktigt var min dag var så trött i benen så dom kändes som bly tycket jag gick och gick men bara stod stilla så är nog dags för en vilodag imorgon kommer inte ihåg då jag vilade sista om de är över en vecka sen hm minnet bra men kort..

Ne nu ska jag ta och kila ut till älsko och Albin som är ute, dags för att starta grillen för nu ska det grillas kött och massa grönsaker gud så GOTT!! Jag har verkligen velat grilla så länge men det har inte blivit på riktigt, bara hamburgare och det räknar inte jag som någon grillning..

Så nu ut och starta grillen!!

Hoppas alla haft en toppen dag för jag känner mig verligen nöjd med min tillvaro idag LOVE!!

FREDAG!!

Härligt med fredag fast fy så trist med regn jag som hade tänkt sticka iväg på morgon rundan direkt jag skickat iväg Matilda med taxin, men jag avvaktar nog en stund och se om det avtar inom en timme hm annars har jag inget val då är det bara klä sig och ut och röra på sig. Jag har ju lyx idag Emil är ju ledig så skönt han jobba sent igår så därför får han vara ledig idag:) Men som vanligt då med min otur så skulle vädret vara mot mig hade varit så skönt få stiga upp och gå iväg direkt men men kan inte styra vädretsmakter..

Det är väl dags att kolla vad som står på mitt schema idag, Prommis blir de då först sen blir det mot stan en sväng måste inhandla en pressent tills Matilda ska på kalas ikävll de skulle visst vara disco i Arnemarksgården så då får hon rocka på lillröven:) Sen vill jag även grilla ikväll är svårt sugen och varit de hela veckan, så blir att inhandla nå mumsigt lutar åt grillspett fan vad gööööt alltså..

Det är härliga tider det minskar på vågen hade ytterligare gått ner 1,8kg då jag ställde mig på vågen så närmar mig sakta men säkert -10kg JIIPPIII!! Men de här är bara början tills jag är klar men skoj sätta upp små mål och nå de, första målet är ju tio kg så tre kvar tills jag nått de så bara kämpa på!! Men känner mig ändå rätt nöjd att ha gått ner 7kg på tre veckor och fyra dagar!!

Om jag skulle ta på mig nå kläder känner mig så frusen så hörs vi sen!!

Fullt på schemat!!

Ja fullt på schemat kan jag då verkligen säga att de varit idag puh nu känner jag mig helt slut när jag äntligen fått slå ner röven i soffan för första gången idag.

Vilken dag började morgonen med uppstigning då kl ringde 07.00 väckte barnen och gjorde dom klar till skola/dagis körde dom dit sen en snabbis hem som vanligt för att ge gröten till Albin och väcka Zally (vilken hund man har som man får väcka hihi) sen var de dags för morgon rutten tog den långa idag så milen fick benen pinna på idag. Nå väl hemma passade jag på att starta en disk, tvätta två maskiner och hängde ut, tog även en sväng med draken och städa i badrummet allt detta medans Albin sov ute i vagnen, fattar inte varför han sovit så länge idag somnade just före tio då jag gick iväg och jag fick t om VÄCKA HAN när jag skulle hämta barnen fråna skolan 13.30 var då längesen han sovit så bra:)

Nå åter till verkligeheten sen när vi kom hem så var de en snabbis in och ge Albin sin sena lunch och byta till en torr blöja som verkligen behövdes bytas efter som han inte fått någon torr sen på morgnen när han sovit så långe.. Sen bar de av ut igen och har spenderat flera timmar i stallet mockat fyllt spån och kärra in hö till hästarna. Väl inne igen var de bara dra igång med middagen så man skulle få nått i magen för första gången idag, plus att barnen också behövde föda..

Nu sitter jag bara här och njuter av tystnaden Albin är i säng Axel likaså, puh ska bara andas och sen hämta in tvätten som borde vara torr, sen ska jag inte göra ett piss mer idag förutom gå och ta in hästarna på en stund.

Har nog varit en stressig dag för att älsko jobbar sent och kommer nog inte hem förens vid elva, så idag har jag verkligen varit ensamstående trebarnsmor kan man lugnt säga, men är van har ju levt i två årstid ensam hela vekor då älsko jobbat i Kiruna och Gällivare så var inte precis nå nytt:P

Ja nu har jag fått knappara ner allt vad jag spenderat dagen med, säkert inte så intressant men de är så min dag sett ut iaf:)

Om jag skulle lyfta röven och hämta in tvätten så har jag de gjort, sen återstår bara mina fyrbenta vänner som ska få kila in på en timme är ju ändå så härligt väder ute.. Kan ju då säga att jag lär inte ha problem med att somna då sängen kallar:P

Hej svejs för denna gång alla bloggisar..

Snabbare än snabbast...

Ja snabbare än snabbast är just vad min minsta son är han hinner överallt och ingenstans, puh man är helt slut då han hoppar i lopplådan för natten, han klättrar både här och där och ser allt precis allt, nu är han pippi på att gå klösa lös locken på väggen till tvantennen de är hans stora favorit gaaah..

Vad har denna dag erbjudit då inte är det väl allt för mycket, började morgnen som vanligt med att köra stor barnen till sitt, sen hem så Albin fick äta sin gröt och sen bar de iväg på en låååång och skön prommis, så härligt bara gå man hinner fundera och rensa tankarna jag njuter verkligen då lillen sover i vagnen då kan man andas en stund och ha liten egen tid alltså en lugn och skön stund och komma ifrån allt hemma, för fullrulle är de då han är vaken men inte ska man klaga då vet man att allt är som det ska:P

Nu har Matilda och hennes kompis gått ut och mocka i stallet och Axel leker på golvet med Albin eller retas han tycker det är hur kul som helst få retas med sin lillebror, Albin vet verkligen vad han vill så fort Axel tar något som han vill ha så skriker han rakt ut snacka om bortskämd fy han kommer bli hemsk, men vadå minsta barnet så lite måste man ju få gulli gulla och för mig som inte ska ha nå fler barn jag bara myyyser av tiden då jag får vara hemma med han, men tyvärr så är den tiden snart slut..

Nå nu väntar jag på att älsko ska sluta och ta sig hem så jag får sticka iväg och handla, behövs verkligen fyllas på i skåpen här..

Dags att göra nå vettigt som att hänga tvätten för den häger väl sig inte själv idag heller, sen dra ett varv med draken så är de gjort för denna gång!!

Mjooo

Mjooo exakt så känns de fy verkligen en trist dag!! Lämnade dom stora barnen på skola/dagge på morgonen sen var de bara hem och ge Albin sin gröt för att sen ta sig ut på den vanliga rundan, kan inte minnas hur de var när jag bara hade ett barn att passa upp vad lätt de måste ha varit bara kunna stiga upp på morgonen utan en massa tider och måsten att passa innan man kan göra de man själv vill.

Måste vara hur lungt som helst med ett barn eller som jag brukar säga ett barn då vet man inte hur de är att ha barn fören man har två eller fler:P då kan man snacka om att ha barn när de är en massa som ska kommas ihåg vad de gäller tider dagis skola ja och allt vad som hör där till...

Hatar verkligen när man bara får ha dom 15 timmar/vecka på dagis då man är mammaledig eller arbetslös dagarna bara springer iväg och ska man hinna med sig själv och alla sysslor ja då får man ligga på för att hinna nå under dagen man kan då inte sitta på röven iaf, men men spelar nog ingen roll hur mycket jag stör mig på de så blir det då ingen förändring men dumt som f.n är det då iaf.

Hämtat Axel från dagis har vi hunnit och Matilda drog till en kompis och kommer hem med älsko då han slutar, Albin har just tagit sig en vila och jag ska börja förbereda middagen så den är fixad och klar tills alla är hemma..

De var väl allt för denna gång och ett bittert inlägg..

Tjaooo!!

Varför vaken nu??

God morgon världen varför vaknade jag 05.40 när jag inte behövde:/ kunde bara inte sova så då var de lika stiga upp, barnen sover sött ännu men strax är de nog fullrulle här måste väcka sessan så hon hinner göra sig klar tills taxin kommer och plockar upp henne..

Nu är påsklovet över för denna gång och nu läääängtar jag bara tills dom får sommarlov så härligt slippa passa en massa tider och måsten men är drygt en månad kvar, men känns som att de är mycket lägre bort för nå sommarlov bara tre garder här när jag steg upp men klart de vänder fort när värmen kommer.

Albin blev tio månader i Fredags stor killen våran, tiden springer iväg men för mig står den stilla vet inte riktigt var dom månaderna tagit vägen har inte riktigt hunnit med. Få se när han börjar gå är som på väg men ändå inte:P han surrar för fullt nu mamma och titta där är hans ord de var som de första riktiga ordet han sa förutom mamma.. Ficken säger han också och de är då fisken i akvariumet han menar söt gull plutten, men titta där är det mest hela dagar åt allt..

Skoskavs helvetet är större än jag vet inte vad bakom BÅDA hälarna så idag måste jag ta en vilodag vare sig jag vill eller inte så de får hela lite för ser verkligen inte nå trevligt ut, nå jag vet att de är bara härda ut för när de läkt kommer det inte åter för så var de då sist iaf men ny skorna och då jag började röra på fläsket, tar ett tag för fötterna att komma igång. Men är nog inte hela världen att jag vilar en dag för har ändå fullt upp med stallet så jag får ändå vara ute, Matilda red Nellie igår och det gick bra som vanligt så snäll som hon är.. Avmaskade hästarna gjorde jag också så nu är de klart och dom är redo för grönbete;)

Om jag skulle ta och lyfta röven och knata upp och väcka sessan, men jag njuter av några minuter till av lugnet här på morgonen för när hon vaknat kommer Axel höra direkt och så stiger han upp fast han knappt hunnit slå upp sina blå och så hör lill trollet också att de är fullrulle här så då kommer han tycka det är dags att mamma plockar upp han.

Nå ja god morgon alla och hoppas ni får en bra start på veckan för nu är ju härliga Måndag här, ärligt så känns de långt bort tills Fredag:P


RSS 2.0