Valborgs...

Nu var de dag för att fira valborgs vad gör man då?? är inte så märkvärdigt för våran del Emil har just startat grillen så vi ska grilla spjut och äta nå smaskigt till, senare ikväll är de ju dax för korvgrillning också vilket är en måste *MUMS*.

Blir att åka iväg en sväng lite senare så barnen får se någon brasa så dom blir nöjda vi har även gjort en egen brasa bakom stallet som vi tänkte tända bra att passa på elda upp massor av gamla foder säckar och massa annan skit!!

Dagen började med att jag fick nå städ ryck och har städat och plockat här men de är ju inte ovanligt med plock och städ i detta hus det hör till vardagen med barnen och alla djur.. Sen fortsatte jag ut till stallet och gjorde bort de medans <3 och Axel åkte till Luleå en sväng på biltema och icamaxi.

Ne nu ska jag gå fixa med maten..

Ha en trevlig valborg alla blogg snokare!!

Myrkryp...

Då har åter en dag gått och dagen började med att jag klev upp kl 07.00 när klockan ringde hade tid kl 08.00 på djursjukhuset i Öjebyn så var bara hoppa upp direkt och försöka fixa till barret lite innan jag begav mig i vägen med katten Pelle dit, fick lämna han där och hämta hem han igen kl 10.00. Under tiden han var där så var de bara åka hem snabbast möjliga med vita blixten för att sedan köra barnen till skola/dagis.


Han bara vara hemma ca 30 min effter det att jag lämnat barnen innan det var dax att åka och hämta Pelle allt hade gått bra när han var där så nu har dom fixat till han i pälsen och rakat bort alla onda elaka tovor som han haft i sin päls riktigt skönt måste de kännas för han nu. Lite naken är han men de växer snabbt ut och då kommer han få en fin mjuk päls som tur är!!


Nå väl hemma igen efter veterinären var de dax för att fixa av alla plåtar och presseningar från spånvagnen och koppla på den på traktorn var dax att hämta spån den var riktigt tom så de var som ett eko där inne. Men först var de bara åka hämta barnen från skola/dagis innan vi åkte över till sågen i Arnemark för att fylla vagnen så nu har jag 17 kbm nytt spån skönt att veta att de räcker ett bra tag och nu ska ju hästarna snart på bete oxå så behöver nog inte hämta nå spån fören hösten eller kanske först innan första snön lägger sig igen fy hemska tanke nu först väntar ju en härlig sommar hoppas jag då verkligen! Mockat till mina frybenta vänner han jag oxå med när vi kom tillbaka skönt att få vara ute och röra sig mellan varven så man inte säckar helt ihop kroppen måste ju hållas i form HAHA vad är de för nå???


Nå då var det ju de här med myrkryp då!! Fy de är så sjukt jobbigt de bara spritter i benen och är så jäkla obehagligt men de får jag när jag varit igång en hel dag SUCK så nu får jag lida för att jag var igång precis hela dagen igår plus att dagen idag inte vart så lugn den heller:( ja vad säger man är inte lätt att vara gravid men är väl inte någon som påstått det direkt:/ Ne nu har jag inte ork att sitta här och blogga ska ta mig till duschen och se om jag kan få sova gott i natt burkar hjälpa mot mitt myrkryp när jag får spola vatten en stund. Natti natti...

Axels rum...

Ja denna dag har då bara varit städa och åter städa har putsat fönstret i sovrummet och satt upp nya gardiner har även hunnit med att möblera om i Axelsrum och så har <3 hjälpt mig att montera upp hans nya lackhylla på väggen som jag köpte på Ikea riktigt nöjd är jag med hans rum nu.

lägger upp lite före och efter bilder på rummet!!




















Mmm....

Bloggade inte nått igår hade bara verkligen ingen ork fast jag egentligen tänkte göra det flera gånger, igår var vi iaf upp till Ökx och hälsade på min morfar vilket känns skönt efter som vi inte har någon tid att åka dit när vi har hästarna men då passade vi på när vi ändå bara skulle över dagen till Pajala för att se på en bil att svänga förbi han vilket var uppskattat av han, barnen stannade givetvis med han medans vi brummade iväg till Pajala för att se på bilen men vi åkte lika tomma därifrån som vi var när vi kom dit vart då inte någon affär som synd var för vi behöver verkligen en till bil och de hälst igår!!

Men vissa människor tror ju att dom ska få guld och gröna skogar för sina bilar visst att dom tycker deras bil är värt miljoner men måste ju faktiskt se till bilens ålder kan ju inte få ut pengar som att de är en ny bil. Fin var den väl men inte för dom pengarna han ville ha för den helt sjukt hur folk funkar visst att man försöker få ut så mycket som möjligt men vissa verkar ju tro att man är helt knäpp och ger vad som helst nå nog gnällt om bil jäveln.. När vi väl var tillbaka i Jockfall hade min morfar gjort ny röktlax och potatis *Mums* de var riktigt gott så vi var mätta när vi återvände hem till Piteå:)

Var till bm igår oxå innan vi åkte allt såg bra ut och var i sin ordning, den lill* låg med huvudet ner vilket jag hoppas den gör nu tiden ut tills det är dax för den att se dagens ljus för första gången! Jag känner mig jätte nöjd och vågar t om skriva att jag bara gått upp 5kg och är i v34 känns riktigt skönt att inte lägga på sig allt för mycket för det ska ju bort sen oxå:/ Mitt blodvärde var oxå bra hade 132 vilket tydligen är jätte bra skönt har inte behövt äta järntabletter nått. Mitt sf mått var 33cm blodtrycket var 130/70 och lill*ns hjärtljud var på 148 så bra att allt är under kontroll iaf så känns det skönt nu när de börjar vara slutspurten..

Mjoo de var nog allt för denna gång..

Nu blir de stryka gardiner och byta i vardagsrummet!!


Söndag...

Fy då var de söndag igen veckans värsta dag tycker verkligen inte om söndagar! Vad har helgen haft att erbjuda då har väl inte hänt allt för mycket. Igår var jag med mamma och Axel till Ikea gick riktigt bra att ha med sig han trodde verkligen min sista stund var kommen men över mina förväntningar, kan bara säga att jag har då verkligen en super duktig son han gnällde inte engång där inne att han vill hem eller om något satt så snällt i vagnen och gick själv en del oxå riktigt roligt var de att ta med han när allt gick så bra, för sjukt mycket folk var de oxå!!

Jag köpte en ny resårmadrass till Axels nya säng som jag köpte förra resan jag var till Ikea så nu har han sin nya stora säng, ser ut som en liten flugskit som ligger där i men så skönt ser de ut för lill huvudet:) Jag inhandlade allt klart till skrutten i magen oxå så nu är de gjort som synd var fanns inte bäddmadrassen som jag tänkte köpa men den får jag kolla på Jysk eller barnenshus så inte så stort problem men allt annat är nog klart nu bara små fix kvar. Köpte även den nya långa lack hyllan till Axels rum som vi måste få upp här någon dag börjar bli grymt nöjd med hans rum nu som det ser ut lägger upp blider sen på hur de blivit när jag gjort om där!

Vart lite annat smått och gott oxå så klart till mig själv kan verkligen inte gå ut därifrån utan att ha köpt några ljus eller annat skoj på sista avdelningen det är bara ett MÅSTE..

Söndag idag har inte hänt något kan jag väl säga har varit trött och slut hela dagen sen jag vart på Ikea fötterna är svullna och värker ännu men får hoppas att det går över.

Imorgon är de dax för besök hos bm så få se vad hon har att säga om den lill* i magen och om den vänt sig rätt de hoppas jag och tror själv som de känns. Blir även en tripp till Ökx efter besöket hos bm ska till min morfar uppe i Jockfall och hälsa på en sväng vi har ju inte möjlighet åka dit så ofta när vi har hästarna så blir en blixt sväng, barnen ska stanna där någon timme medans jag och mitt <3 åker vidare och tittar på en bil så få se om vi har två bilar tillbaka till Piteå. Jag hoppas på de bästa för vi behöver verkligen två bilar nu när han ska börja jobba i maj.

Ne nu får de verkligen räcka för denna gång har ju skrivit ett inlägg för flera veckor
puss och gooo!!


Fredags mys...

Ja då var de Fredag igen tycker det är Fredag hela tiden veckorna går så sjukt fort.

Vad häder och fötter en dag som denna då? jo blir ut till stallet strax som vanligt och mocka till vännerna mitt <3 släpper ju ut dom på morgonen så de blir lättare för en hög gravid kvinna i sina bästa år;) fast nu känner jag mig sliten och verkligen inte som i mina bästa år!!

Tesa och Leo ska komma på besök i eftermiddag trevlans att dom kommer så vi får snosa lite på *Mini Henka* han är ju sååå lik sin far vilket inte så många förutom vi verkar se haha!!

Men först blir de stallet nu på stört så jag får göra bort hästarna sen invänta att Matilda kommer med taxin från skolan och sen och handla mat på Willys här i Piteå grymt fint är de känns inte som en Willys butik mer stuket som ica maxi.. Fast hinner jag så åker jag gärna innan hon kommer hem lugnt och skönt handla utan barnen..

Imorgon bär de av mot Ikea med min mor och Axel skoj skoj så jag får göra klart i vårat sovrum behövs nu innan skrutten tittar ut:)

Nå nu kan jag inte sitta här och fördriva tiden ut till stallet Hej då!!

V.33

Ja som jag skriver ofta så går tiden fort v.33 nu så bara sju veckor kvar till bf skönt är less nu och vill kunna leva mitt normala liv! Just nu känns allt jobbigt och tungt flåsar av att inte göra nått känns de som känner mig trött för de mesta fast alla mina värden är bra, man kan ju tro att järnet är dåligt med den ligger mellan 110 & 120 varje gång så de ska tydligen vara bra.

Måndag ska jag till bm igen då är det fyra veckor sen jag var dit så då kollar hon nog mina värden så får vi se vad järnet är på då kanske har gått ner?? Hoppas hon kan känna om den vänt sig med huvudet ner känns då så redan nu,  sparkar mest på sidan och mitt uppe på magen får jag värsta bulan då och då under dagen så antar att de är lill stjärten som putar ut:)

Idag har den varit ovanligt vild tycker mest den varit vaken hela dagen var ute och krattade på dagen och då lyckades den få in en fullträff på revbenet vilket kändes kan jag lova hoppas de var första och sista gången så den inte sparkar av något!! Nå nu lider denna dag oxå mot sitt slut  har just vart i duschen så nu blir de strax krypa i säng som det känns. Finns inget bättre än att gå lägga sig ny duschad somnar alltid så gott då:)

Natti natti alla vänner & fiender där ute!!

Måndag...

Då var de måndag igen och en ny vecka! Idag har jag gått in i v33 så nu är de bara sju veckor kvar till bf så är inte så långt borta. Jag har haft så mycket sammandragningar idag och lite molande värk längst ner i magen men de behöver ju inte betyda så mycket för de, och jag hoppas den stannar inne några veckor till och växer till sig. Ibörjan av Juni får den gärna titta ut:)

Idag har vi varit åter en sväng till ssab för hälsokontroll med Emil men idag gick de lite bättre och var inte stängt puh tur då. Sen blev de även in på barnenshus en sväng och jag köpte mig en ny skötväska för den jag haft till både Matilda och Axel har gjort sitt den är inte i sitt bästa skick. Sen var jag även in på skokanonen och köpte Matilda nya tenniskor kan ju inte springa omkring i vinter skor eller stövlar börjar ju torka så hon kan ha lättare skor på skolan. Men för Axels del gäller stövlarna ett tag till på dagis för han älskar verkligen alla vattenpölar och blötsnö som finns suck blir en hel del tvätt varje dag.

Nu har dom även fått ta fram deras cyklar vilket är jätte uppskattat att får cykla på gården för Axel som självklart ska spinna lera i varje pöl han hittar vid stallet så ni kan ju själv räkna ut hur både han och cykeln ser ut efter en dag ute!!

Lördag bär de av mot Ikea med mamma ska nog ta med mig ett av barnen men vem vet jag inte ännu:/ Matilda är älder och blir less väldigt snabbt och gillar inte att åka bil och kommer bara gnälla om att hon vill hem och när vi är framme, så lutar mot att de blir Axel som får häga med han är som alltid nöjd och sitter snällt i bilen och han kan sitta i kundvagnen när vi går där så blir han inte så trött i små benen. Får väl låta han rasta sig på barnavdelningen och se på saker där:) är en del saker jag ska handla på den avdelningen oxå så blir nog där en stund så han blir less och vill åka vagn igen kan jag ju hoppas!!

Ne nu blir de soffan och se tv med mitt <3

Axel cykel kungen:)

Vart tog solen vägen???

Idag har vi spenderat hela dagen ute i stallet Matilda har vart duktig och hjälpt mig ridigt både Nellie och Rosie!

Började med att rida Nellie och då var de bra väder och uppehåll men så fort vi hade sadlat Rosie när de var hennes tur så börja de bara vräka ner stora flingor:( Vart tog solen vägen? får hoppas de blir bättre väder imorgon. Vad mer har hänt idag inte mycket vart till Alvik en sväng jag och min prinsessa och hämtat en boll till hästarna och sen hem och ätit en göttans middag.

Nu sover både prinsen och prinsessan sött <3 själv ska jag strax krypa ner under täcket och söka mig någon tidning att läsa är helt slut i kroppen. Måste bara lägga upp några bilder sen dagen och skryta på min dotter som bara blir duktigar och duktigare på rida!! STOLT mor är jag <3

Nellie och Matilda <3


Rosie och Matilda <3



Nellie



Rosie och Matilda så söta ihop


Städat...

ja igår och idag har jag mest plockat dammtorkat och städat här har även  hunnit med att putsa upp köksfönstrena och bytt gardiner skönt att fått gjort de inför sommaren som kommer satte upp ljusa gardiner så man får in mycket soool och ljus..

Ja och vad mer har hänt under dagen jo blev en sväng till Luleå till ssab för Emil är tvungen göra en hälsoundersökning innan han nu börjar jobba där i maj, men när vi väl var framme där så jo givetvis var de ju stängt med våran tur så då var de en onödig sväng på ca sex mil enkel väg:( men då blev de en sväng till storheden istället på Jula och middag på Max skönt slippa laga middag när vi kom hem så då får jag tid till att göra annat t ex blogga;)

Lill <3 i magen lever då om för fullt igår var de nästan full rulle där inne hela dagen även fast jag höll igång som en annan tok hela dagen och kvällen, då brukar skrutten iaf sova tills jag själv stannar av och slappnar av! Men jag fick igen att jag vart igång hela dagen och kvällen har inte blivit många timmars sömn i natt vaknat och somnat vaknat och somnat så har min natt sett ut har haft stekheta fötter pumpat och bränt i dom så börjar samla lite vätska nu tror jag, men har då klarat mig länge från de med Matilda såg jag ut som en boll fylld av vatten där kan vi snacka om sömnlösa nätter och sendrag!!

Ne nu får de vara färdig bloggat för denna gång kan ju då inte sitta här hela kvällen tänkte lägga upp några bilder bland annat på mina nya gardiner i köket..








Soool <3

Härligt väder har de varit idag vart ute hela dagen med Matilda i stallet hon har ridit på Rosie och de gick bra synd bara att de är så dåligt underlag att rida på nu. Gården här vart hon brukar rida på är så lös och lerig så de är hemskt:( får hoppas att de blir bättre snabbt.

Tog fram min cykel idag och vi pumpa luft i däcken vilket inte gick så bra däcken är så gamla så blev väl inte någon större skillnad av att pumpa dom tyvärr, hade tänkt cykla när Matilda red på Rosie så hon skulle få komma ut i de fina vädret från gården trampade en bit men insåg väldigt snabbt att de inte gick nå vidare men min gamla cykel hög gravid med bockstyre och sadel som är hårdare och samalare än FAN själv plus att när jag skulle försöka vara smidig och trampa så hade jag visst en mage som var ivägen så kändes som att knäna skulle komme genom magen så var bara vända hem:( nå de var tvungen att gå de med hon fick rida på gården och vara nöjd iaf.

Slutligen när hon ridit klart så fick Rosie en skön och väl behövlig dusch som hon nog själv oxå njöt av, hon släpper så mycket hår liksom dom tre andra fyrbenta vännerna så hon tyckte nog de var skönt med lite vatten som hjälp att få bort allt löst hår!!

Vi var så hungriga när vi kom från stallet som tur var hade <3 starta grillen så blev några parisare som slank ner väldigt lätt göttans var de..

Axel har kommit hem idag han har vart med farmor, Erkki och Minna till Finland och hälsat på hos Minnas farmor och farfar. En trött liten kille har vi fått hem så nu ska jag fixa han klart för sängen men nöjd efter helgen som gått verkar han då vara. Nu är påsklovet slut och tillbaka till allvaret med allt vad skola och tider vill säga!! Men nu är de bara åtta veckor kvar tills sommarlovet helt sjukt vad tiden går men tackar inte nej till allt vad sommaren har att ge..

Lite blandade bilder från helgen...





Då var man hemma igen...

Jag har varit till Luleå en sväng idag hämtat Matilda från mormor och morfar ville att hon skulle komma hem saknade henne så imorgon ska hon rida för fullt dom har ju lovat bra väder äntligen kommer väl solen för att stanna någon dag iaf SKÖNT:)

Vi han fara runt på lite olika affärer med mamma när jag hämtade Matilda blev dollar, skokanonen där jag investrade nya allväderstövlar till Matilda vilket behövs om de ska gå vara ute på denna gård, fy hur de ser ut här får hoppas de torkar upp snabbt. Vi var även in på barnenshus tittade på några skötväskor men har inte bestämt mig ännu men lär inte lägga ner en förmögenhet på en väska nepp  så mycket använder jag inte den. Sen bar de av mot storheden där vi gjorde Rusta Ö&B och H&M osäkert hittade en mössa till Matilda och till skrutten i magen men när vi väl hade tagit oss hem så fick jag syn på att dom glömt ta bort larmet på dom två mössorna som satt ihop till lill skrutten så är ju bara åka tillbaka så dom får ta bort de TYPISKT!!!

Men nu är vi äntligen hemma eller har hunnit vara hemma någon timme skönt så nu ska jag och Matilda ha Lördagsmys framför tv´n med gotta Mmmmm.... Väntar bara på att hon och Emil ska komma in från stallet dom är och nattar hästarna.

Ha de gött alla.....

Min socker söta dotter<3 <3



Tiden går fort...

Som sagt går tiden fort har inte bloggat på ett bra tag som vanligt! Nu har vi hunnit göra om i vårt sovrum oxå mörklila blev de super nöjd blev jag med de liksom vardagsrummet som jag äntligen fått inreda klart blev lite nytt från ikea, har även köpt mig min klocka till väggen som jag planerat länge att ha där inne som fondvägg:) Kan inte säga annat än att jag är jätte nöjd. Så nu är de bara kvar att inreda sovrummet klart innan lill skrutten i magen kommer ut:) blir vitt här inne till de lila hoppas på att de blir bra!!

Nu har jag hunnit in i v31 med graviditeten så nio veckor är de kvar och 67 dagar till BF:) Barnen har påsklov nu och nästa stora lov är sommarlovet och de får dom 11/6 jag är beräknad 13/6 så snacka om tajt om tid så jag hoppas verkligen dom hinner få lov innan de är dax så jag vet att Minna är här hos oss och är med barnen, man har lite tankar som snurrar i skallen men om inte hon hunnit få lov innan de är dax  så får min far komma hit och vara med barnen och ta hand om mina hästar som tur är så är han ju van och har egna hästar puh!! Men jag hoppas på att Minna hunnit hit iaf så hon kan vara med dom!!

Tänkte lägga upp några blider från vardagsrummet och på min klocka som jag är sååå NÖJD med får väl tacka mitt <3 och min pappa för att dom fixade upp den precis som jag ville ha den tack tack!!




RSS 2.0